Elveția, muncitori români: România așteaptă un răspuns privind libera circulație

Narcis Popa / 11 apr 2018, 19:53 Salveaza PDF Comentarii

România așteaptă decizia autorităților elvețiene cu privire la eventuala prelungire cu un an a clauzei de salvgardare privind libera circulație a cetățenilor din România și Bulgaria. 

Ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat contribuția pe care comunitatea de români, cu precădere tânără, educată, o aduce în cadrul economiei elvețiene.

“Libera circulație a persoanelor și a forței de muncă reprezintă unul dintre principiile fundamentale ale Pieței Comune. Înțelegem rațiunile politice care au determinat activarea Clauzei de Salvgardare în mai 2017. Suntem în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe privind aspectele legate de acest dosar. Sper că dialogul politic va avea un impact pozitiv asupra situației muncitorilor români”, a declarat ministrul Intotero.

Consiliului federal elveţian a decis anul trecut activarea clauzei de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari. 

Măsura adoptată anul trecut vizează exclusiv eliberarea de noi permise de şedere de tip „B" (durată de şedere între 1 şi 5 ani), nerestricţionând eliberarea de permise de tip „L" (durată de şedere sub un an) sau de tip „C" (permise de stabilire a căror eliberare nu este reglementată prin Acordul menţionat) şi nici prelungirea permiselor de tip „B" deja eliberate.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy