Elveția exportă picioare de porc în China

 

Elvețienii au primit o licență pentru a exporta picioare de porc în China. O nouă clasă de mijloc a chinezilor cumpără cantități crescânde de carne, însă țara nu poate face față cererii fără intervenția elvețiană. Picioarele de porc sunt considerate mai hrănitoare decât alte tipuri de carne de porc însă sunt mult mai scumpe. Licența a fost acordată pentru două firme de prelucrare a cărnii, anunță site-ul swissinfo.ch.

Firmele elvețiene au întârziat un an și jumătate pentru a se conforma cerințelor stricte de igienă impuse de autoritățile chineze, care au insistat ca produsele de carne de porc și de carne de vită să fie separate în timpul procesării, pentru a evita riscul de contaminare încrucișată cu boli cum ar fi encefalopatia spongiformă bovină, cunoscută și sub numele de "boala vacii nebune".

Datorită acordului de liber schimb semnat în 2013 între Elveția și China, produsele elvețiene fac obiectul unor taxe vamale mai mici, ceea ce reduce prețul de vânzare.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27