Eliminare Chefi la Cuțite 07 iunie 2023. Doi concurenți au fost eliminați. Surpriză de proporții pentru cele trei echipe!

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Eliminare Chefi la Cuțite 07 iunie 2023. Doi concurenți au fost eliminați. Surpriză de proporții pentru cele trei echipe!
Eliminare Chefi la Cuțite 07 iunie 2023. Doi concurenți au fost eliminați. Surpriză de proporții pentru cele trei echipe!

Miercuri, 7 iunie 2023 a avut loc o ediție a emisiunii Chefi la Cuțite. Chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu s-au întâlnit la cea de-a 12-a confruntare.

Înainte de-a afla ce temă aduce cel de-al 12-lea battle, Sorin Bontea și-a folosit amuleta și făcut schimb de concurenți. „Amuleta mea zice așa: poți combina puterea a oricăror două amulete folosite deja de ceilalți chefi. Prima spune că poți schimba orice concurent din echipa ta cu altul dintr-o echipă adversă. A doua este să stea ca frații, spate în spate! De când o aștept s-o dau pe asta!”, a spus Bontea.

Acesta a înlocuit-o pe Luna Morgaciova din echipa sa cu Constantin Onuț, fostul concurent din echipa sa, care a ajuns pentru câteva ediții în echipa lui Florin Dumitrescu. Astfel, Luna a mers în echipa lui Florin Dumitrescu, iar Constantin a revenit în echipa lui Sorin Bontea.

Și Scărlătescu și-a folosit amuleta, potrivit căreia fiecare echipă a stabilit singură ce va găti, iar chefii doar vor da sfaturi. „Dacă tot a început astăzi frumos, cu Bontea care a dat două amulete, atunci hai să dau și eu amuleta: poți interzice celorlalți doi chefi să spună echipelor ce preparate vor găti. Concurenții vor alege singuri, chefii nu vor avea voie la nicio sugestie”, a anunțat liderul echipei negre.

 

Tema "Gusturi și senzații" a pus în dificultate echipele

 

"Azi ne vom aminti de simțurile noastre. Ne vom concentra pe cinci gusturi declarate oficial și pe senzații. Azi discutăm despre gust și senzații, de aceea proba se numește: Gusturi și senzații", a spus Gina Pistol la începutul emisiunii. 

Echipele au putut găti folosind gusturile: Umami, iute, dulce, sărat, amar și acru. Degustătorii ediției a 12-a a emisiunii au fost sportivi, mai exact triatloniști.

Scălătescu a fost cel care a decis gusturile care au revenit celor trei echipe. Astfel, pentru echipa sa, Cătălin Scărlătescu a ales gusturile dulce și iute, pentru Bontea - acru și sărat, iar pentru Dumitrescu - Umami și sărat. 

Echipa roșie a ales să facă un mușchiuleț de porc în crustă de nuci cu două tipuri de piure și tartă sărată.

Echipa gri a mizat pe mușchi de vită cu foie gras și piure de cartofi și andive caramelizate.

Nu în ultimul rând, echipa lui chef Scărlătescu a decis să facă o rețetă de vânătă prăjită și un desert.

 

Amuleta lui Florin Dumitrescu i-a pus în încurcătură pe rivali

 

În timpul probei, concurenții au fost legați spate la spate. La un moment, și Florin Dumitrescu a folosit amuleta sa și a decis să schimbe echipele concurente cu locul, păstrând chefii. Adică chefii Scărlătescu și Bontea au făcut schimb de echipe. 

„Ai puterea să alegi un interval de 30 de minute din probă în care să muți concurenții celorlalte două echipe la bancurile adverse. Echipele se vor muta integral, cu excepția chefilor, care vor rămâne la locurile lor”, a fost amuleta aleasă de chef Florin.

După 10 minute, Florin Dumitrescu decis să refacă echipele chefilor Scărlătescu și Bontea.

 

Echipele chefilor Dumitresu și Bontea au intrat la duel

 

Echipa lui Scărlătescu s-a salvat, după ce a câștigat cele mai multe aprecieri ale degustatorilor, sportivi triatloniști, iar echipele chefilor Dumitresu și Bontea au intrat la duel.

„Vă propun o temă cu o deosebită prestanță, vaporoasă, ca un vals la palatul regal. Vă surâde ideea? Pentru asta așez pe masă, în fața fiecăruia, un pahar de vin”, le-a spus Gina Pistol concurenților.

Fiecare concurent a extras un bilețel din bol, apoi s-au ridicat cloșurile și au ieșit la iveală 10 combinații de ingrediente asociate cu vin.

Iată punctajele obținute în această seară:

Luna  - 13 puncte,

Constantin  - 12 puncte,

Monica - 13 puncte,

Nina  -  15 puncte,

Laurențiu, cuțitul de aur al lui Dumitrescu -  14 puncte,

George -  10  puncte,

Mihaela  - 12 puncte,

Matthew - 12 puncte.

Așadar cei doi concurenți eliminați sunt: Stelian Nistor și Adriana Stănescu. 

Iată fotografiile celor doi eliminați din această seară: 

4. Stelian Ni... (stelian-nistor.JPG)

5. Adriana St... (adriana-stanescu.JPG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel