Elena Lasconi anunță revoluție în USR: "Tot biroul politic să-și dea demisia! Au fost greșeli strategice mari"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Elena Lasconi, la Sinteza Zilei
Elena Lasconi, la Sinteza Zilei

Elena Lasconi anunță că USR trebuie reformat din temelii după rezultatul rușinos obținut la alegerile europarlamentare. 

"Nu este suficient că și-a dat Cătălin Drulă demisia. Trebuie să plece și tot biroul politic al USR. De fapt, ei conduc partidul. (...) Cel mai bine ar fi ca Drulă să convoace marți Biroul Politic Național și să-și dea toți demisia, poate ardem așa niște etape," a spus Elena Lasconi la Antena 3. 

Lasconi, care a recâștigat detașat primăria la Câmpulung a vorbit și despre greșelile strategice care s-au făcut la nivel național. 

"Ați văzut vreun afiș al nostru care să vă spună ceva, cu vreo persoană? Afișele alianței (USR-PMP-FD) n-au avut absolut nici o poză. Au fost niște bannere care nu spuneau nimic. Putea fi orice poză cu cineva din lista care a fost făcută pentru europarlamentare. Au fost greșeli mari. Campania asta de locale și europarlamentare a fost o campanie pentru Cătălin Drulă. El nu a candidat la nimic și era în toată țara, peste tot. Au fost greșeli mari, greșeli strategice. Nu se face așa ceva. A fost o greșeală să-l ostilizezi pe Vlad Gheorghe, care a lucrat cot la cot cu Nicușor Dan. E trist că se întâmplă lucrurile astea. Noi suntem partidul altfel, partidul speranță. Nu faci așa ceva," a mai spus Lasconi.

Tandemul Dominic Fritz - Elena Lasconi la conducerea USR? 

 

Elena Lasconi spune că nu a luat vreo decizie pentru a candida la alegerile prezidențiale. Totuși, spune că ar putea face echipă cu Dominic Fritz la conducerea USR-ului. Totuși, aceasta vrea să-i pună niște condiții clare: își dorește demiteri urgente din partid. 

"Dominic Fritz m-a sunat și m-a rugat să-l susțin. Eu trebuie să văd ce ar vrea să facă. Trebuie tăiat în carne vie în USR, nu să stai să te gândești. Trebuie să iei decizii grele și rapide, nu stai să te gândești. Nu mai stai să negociezi. Dacă vrem să reconstruim trebuie tăiat în carne vie. Așa am făcut și la Câmpulung, am dărâmat toate garajele, deși am primit amenințări cu moartea. Eu îi cunosc pe oamenii din USR pentru că am umblat în toată țara. Eu o să mă duc până în pânzele albe, pentru că altă șansă nu avem," a mai spus Lasconi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel