Elan Schwarzenberg scapă de statutul de urmărit internațional

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Omul de afaceri Elan Schwarzenberg scapă definitiv de statutul de urmărit internaţional. Ba chiar poate reveni în ţară, fără riscul de a mai fi arestat câtă vreme pe numele lui fusese emis în lipsa, un mandat.

Schwarzenberg era vizat de acuzaţii de corupţie într-una dintre anchetele ce îl aveau ca ţinta pe fostul primar al Constantei, Radu Mazăre.

„Elan Schwarzenberg este liber ca pasărea cerului, se poate mișca nestingherit, fără riscul de a fi încătușat. Asta grație deciziei pe care au luat-o astăzi procurorii DNA, care au renunțat la a mai cere ca Elan Schwarzenberg să rămână pe lista celor mai căutați români. Asta poate și pentru că, spun avocații, acuzațiile ce-l vizau pe omul de afaceri s-ar fi prescris încă de acum o săptămână.

De altfel, Schwarzenberg era bănuit că ar fi intermediat nu doar o întâlnire între bunul său prieten Avraham Morgenstern și Radu Mazăre, ci și o presupusă mită pe care Morgenstern i-ar fi plătit-o lui Mazăre, în valoare de aproximativ 170 de mii de euro. În urma acestor suspiciuni, în urmă cu 3 ani a fost emis, în lipsă, un mandat de arestare. A fost dat în urmărire internațională.

Ancheta ar trebui să înceteze. Dosarul lui Elan Schwarzenberg este în faza camerei preliminare, procedura ce durează de un an, iar daca se va confirma susținerea privind prescrierea faptelor, cu siguranță cazul ar trebui închis”, a transmis Ovidiu Oanță, corespondent Știrile ProTV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel