El este Andrei, soldatul de origine română ucis în bombardamentul din Odesa: O fetiță de 4 ani și un bebeluș nenăscut, rămași orfani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Andrei Dumbravă, un tânăr român, în vârstă de doar 32 de ani, a decedat în urma bombardamentelor asupra unei unități militare din orașul Podolsk, regiunea Odesa. Andrei lasă în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni.

Unitatea militară 0173 din orașul Podolsk, regiunea Odesa, a fost lovită cu rachetă. 18 persoane au fost ucise. Este vorba despre 8 bărbați și 10 femei, anunță presa din Ucraina.

Potrivit consilierului ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Gerashchenko, în orașul Podolsk, regiunea Odesa, a avut loc un bombardament în unitatea militară 0173. Inițial, au fost raportați 6 morți, 7 răniți și 19 dispăruți. 

Printre cei uciși de bombardament se află și Andrei, un tânăr de origine română de doar 32 de ani, potrivit relatărilor rudelor sale.

Vezi mai multe: Tânăr român, ucis în bombardamentul de la Odessa: Andrei a lăsat în urmă o soție însărcinată și o fetiță de patru ani

 

„Nepotul nostru Andrei a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască... A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni... Avea doar 32 de ani...“, scrie Liliana, mătușa tânărului.

La rândul ei, mama lui Andrei și-a strigat durerea într-un videoclip sfâșietor. 

El este Andrei, soldatul de origine română ucis în bombardamentul din Odesa

 

“Avem tare mare durere. Au reușit să-l ucidă... Băiatul nostru, cel mai scump copil”, a spus, printre lacrimi femeia, în timp ce nora ei era împietrită de durere. 

“Am aflat că au căzut două rachete, au distrus un sistem radar. Au murit 22 de persoane acolo, însă ce nu știam este că printre aceste persoane era și un nepot de-al nostru. Seara, ne-au comunicat rudele cu durere că este Andrei, nepotul nostru, printre cei decedați. Tatăl lui, vărul meu primar, era în Odesa, pentru că muncește acolo. 

Andrei era în ture, acolo, de pază. Soția lui a vorbit ultima oară cu el când a plecat seara în tură, pe 23, și pe 24, dimineața, nu s-a mai întors. Nimeni nu s-a așteptat la asta”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel