Ecaterina Andronescu, lecţie ULUITOARE pentru studenţi. A rupt, mototolit și a călcat în picioare bancnote (VIDEO)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat astăzi la festivitatea de absolvire a promoţiei ,,Petrache Poenaru” a Universităţii Politehnica. Aceasta a mototolit două bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor că valoare lor rămâne neatinsă, chiar dacă pot fi călcaţi în picioare, informează Mediafax.

„Se cuvine ca astăzi, promoţia pe care o reprezentaţi să îi poarte numele (Petrache Poenaru – n.r.) şi să fiţi mândri de acest nume. (...) Dragi ingineri tineri, sigur, terminaţi o şcoală de care nu aveţi cum să nu fiţi mândri. (...) Sunteţi, aţi fost studenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti. Fără îndoială, una din cele mai bune universităţi pe care le are nu numai România, ci şi această parte de lume. E o şcoală care v-a dat valoare”, a declarat Ecaterina Andronescu în faţa absolvenţilor.

Ministrul Educaţiei a continuat printr-o demonstraţie în faţa celor peste 3.000 de absolvenţi de Politehnică.

„Şi, dacă vorbim de valoare, daţi-mi voie să fac aici, în faţa voastră o încercare. Îmi cer scuze celor care ştiu ceea ce vreau eu să fac acum. Am în mâinile mele două bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei şi vreau să vă întreb dacă le vreţi. Le vreţi? OK. Atunci, o să le mototolesc şi o să vă întreb dacă le mai vreţi”, a mai adăugat aceasta.

 

Ce au răspuns tinerii

 

Tinerii i-au răspuns în cor că nu renunţă la bancnote şi le vor în continuare, chiar dacă sunt mototolite.

„Putem să mergem mai departe şi anume să le aruncăm pe jos şi să le călcăm în picioare. Le mai vreţi? Da, filosofia acestei experienţe este cât se poate de clară, le vreţi şi mototolite, le vreţi şi călcate în picioare, pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viaţă, pentru că viaţa are şi urcuşuri şi coborâşuri, dacă se mai întâmplă să fiţi mototoliţi sau uneori călcaţi în picioare nu vă pierdeţi cumpătul, pentru că aveţi valoare şi vă respectăm şi vă preţuim pentru valoarea pe care o aveţi. Şi această valoare v-a fost crescută în şcoala pe care astăzi o terminaţi”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Sâmbătă, în pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au participat la festivitatea de absolvire a promoţiei anului 2019, denumită ,,Petrache Poenaru". La eveniment au fost prezenţi ministrul Educaţiei, Ecaterina Adronescu, rectorul Universităţii, Mihnea Costoiu şi oficialităţi străine.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.29