Ea este Gina, șefa de tren, care a murit în accidentul feroviar din Gara Galaţi. Doi copii au rămas fără mamă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ea este Gina, șefa de tren, care a murit în accidentul feroviar din Gara Galaţi
Ea este Gina, șefa de tren, care a murit în accidentul feroviar din Gara Galaţi

Gina Basoc, șefa de tren care și-a pierdut viața, sâmbătă seară, în urma accidentului feroviar produs în Gara CFR din Galați, avea 53 de ani.

"Gina Basoc este șefa de tren care și-a pierdut viața, sâmbătă seara, în urma accidentului feroviar produs în Gara Galați. Femeia urma să plece în cursă pe relația Galați - Mărășești, însă nu a mai apucat. Avea doar 53 de ani. Dumnezeu să o odihnească în pace!", a transmis Feroviarul Roman.

În urma accidentului feroviar, care s-a produs, sâmbătă seară, în stația Galați, CFR Călători a anunțat cu regret că şeful trenului R 7576, o femeie în vârstă de 53 de ani, a decedat la spital.

Accident feroviar la Galați, detalii din anchetă: Acul vitezometrului locomotivei a rămas blocat la 75 km/h

Femeia a intrat de patru-cinci ori în stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare de către personalul medical din UPU Galați.

 

Gina Basoc lasă în urmă doi copii

 

Gina Basoc era din comuna Tudor Vladimirescu, judeţul Galați, şi conform profilului său de pe pagina de Facebook a studiat Științe Juridice și Politice la Universitatea “Dunărea de Jos”, din Galați. Gina avea doi copii: un băiat și o fetiță.

“Să ai grijă de micuța Teodora de acolo de sus, nașa. Să o ajuți să treacă peste durerea asta și să nu se dea bătută!“, a scris fina Ginei.

 

Grindeanu a solicitat CFR Călători anchetă și măsuri urgente

 

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări şi măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galaţi.

UPDATE: Accident feroviar în gara Galați: o persoană a murit, iar alte trei sunt rănite

"Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat al ministerului transmis sâmbătă seara.

Sorin Grindeanu, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei Ginei Basoc: „În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate.  Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete“, a postat ministrul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel