E oficial. Votul în Diaspora va dura TREI ZILE. Va putea fi EXTINS

Narcis Popa |
Data publicării:

 Camerei Deputaților a votat, miercuri, decizional, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidențiale este extins la trei zile. Legea mai prevede ca votul în România și în Diaspora să fie extins până la ora 24.00, în cazul în care există cetățeni în secția de votare.

Camera Deputaților a adoptat, decizional, miercuri, cu 228 "pentru" și unul "împotrivă" proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală.

Deputații au respins, însă, la dezbaterile asupra proiectului, cu 187 de voturi "împotrivă" și 22 voturi "pentru" amendamentul prin care publicarea exit-poll-urilor să se facă doar după ora 24:00 din ultima zi de vot.

Inițiativa legislativă modifică următoarele legi: Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României; Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente; Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă; Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Propunerea de lege a primit, marți, de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, un raport de adoptare, cu amendamente.

Un amendament controversat la dezbaterile din Comisia Camerei Deputaților a fost cel referitor la întocmirea listelor electorale suplimentare pe suport de hârtie, care a fost admis în cele din urmă, cu condiția ca acestea să fie făcute doar în cazul în care sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal nu mai funcționează. Amendamentul a fost introdus de grupurile de deputați PNL și USR.

Deputații au introdus, marți, și amendamentul prin care publicarea exit-poll-urilor se va face doar după ora 24:00 din ultima zi de vot, pentru a nu influența rezultatele alegerilor.

Românii din afara țării vor putea vota la alegerile prezidențiale pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel