Drapelul Uniunii Europene a fost înlăturat de pe Arcul de Triumf din Paris

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Este scandal la Paris după înlăturarea unui Drapel al Uniunii Europene.

Un drapel de mari dimensiuni al Uniunii Europene, montat pe Arcul de Triumf din Paris pentru a marca preluarea de către Franţa a preşedinţiei semestriale a Consiliului UE, a fost înlăturat după ce a cauzat indignarea liderilor de dreapta francezi, inclusiv a celor extremişti, relatează duminică Reuters, scrie Agerpres. 

''A fost prevăzut ca drapelul să fie dat jos în această duminică, nu stabilisem un moment exact'', a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune, care anunţase vineri că drapelul va rămâne pe Arcul de Triumf pentru ''câteva zile''.

Se va adresa Consiliului de Stat



El a respins ideea că guvernul francez ar fi luat această decizie în urma presiunilor liderei extremei drepte Marine Le Pen, care sâmbătă a afirmat că se va adresa Consiliului de Stat în vederea înlăturării drapelului.

''Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022'', a spus Le Pen duminică.

''Nu am cedat, nu a existat nicio schimbare de plan... Îmi asum deplin faptul că destinul Franţei este în Europa'', a reacţionat Clement Beaune. Acesta a adăugat că Marine Le Pen şi alţi lideri greşesc când susţin că drapelul UE a luat locul celui al Franţei, întrucât acesta din urmă nu este expus în mod permanent pe Arcul de Triumf.

Franţa preia preşedinţia Uniunii Europene

 

Franţa a preluat începând de sâmbătă preşedinţia Uniunii Europene pentru următoarele şase luni, transmite AFP. Este pentru a 13-a oară când acest rol revine Parisului, începând din 1958, şi prima oară din 2008.

La miezul nopţii dintre ani, Slovenia a predat ştafeta preşedinţiei prin rotaţie a UE, pe care o preluase la 1 iulie 2021. În semestrul al doilea din 2022, rolul va reveni Cehiei.

Pentru a marca începutul preşedinţiei franceze, turnul Eiffel şi palatul Elysee - reşedinţa din Paris a şefului statului - au fost luminate cu culoarea albastră a Europei. În prima săptămână din ianuarie, zeci de alte monumente din Franţa vor fi scoase în evidenţă în acelaşi mod.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel