Guvernul vrea să se împrumute de la copii. Inclusiv de la cei orfani

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Guvernul va deschide circa 4,17 milioane de conturi la Trezorerie, în numele tuturor copiilor din România, unde părinţii sau tutorii pot depune cel puţin 1.200 lei/an, bani pe care să nu-i folosească până când vor împlini vârsta de 18 ani. Pentru fiecare astfel de cont, Executivul este dispus să acorde o primă de stat de 600 lei pe an, plus o dobândă de 3% la toată suma economisită. Guvernul a iniţiat un proiect de ordonanţă prin care propune stimularea financiară a copiilor de până la 18 ani care-şi deschid conturi de economii, aceştia urmând să primească o primă de stat de 600 lei până la majorat, dacă depun anual cel puţin 1.200 lei. Proiectul a fost trimis spre dezbatere Consilului Economic şi Social la data de 12 octombrie.

Citeste mai mult: adev.ro/ph1fxx
Guvernul vrea să se împrumute de la copiii României. În acest sens, guvernul va deschide în jur de 4,17 milioane de conturi la Trezorerie, în numele tuturor copiilor din România, unde părinţii sau tutorii pot depune cel puţin 1.200 lei/an.
Ciudat este faptul că părinții nu mai pot să folosească acești bani până când copiii vor împlini vârsta de 18 ani.
 
Guvernul promite însă că cei care vor depune banii, vor primi o primă de stat de 600 lei pe an, plus o dobândă de 3% la toată suma economisită. Condiția este ca suma depusă să nu fie mai mică de 1200 de lei.
 
Guvernul a iniţiat un proiect de ordonanţă care a fost trimis spre dezbatere Consilului Economic şi Social la data de 12 octombrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel