Dragnea RĂSPUNDE oficialilor UE: "Nu ştiu ce paşi înapoi face Guvernul. Au transformat România în minge"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Liviu Dragnea aruncă săgeţi către oficialii europeni, dar şi către procurorul general, Augustin Lazăr, despre care spune că este un "complice al torţionarilor". În privinţa candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror european, liderul PSD spune că nu îl interesează cine va ocupa postul, însă va "pleca cu un handicap de legitimitate".

Liviu Dragnea a fost rugat de jurnalişti să comenteze avertismentele de la Bruxelles care spun că Guvernul român face paşi înapoi în domeniul justiţiei şi a luptei anticorupţie. 

"Nu ştiu ce paşi înapoi face Guvernul în lupta anticorupţie. Nu cred că Guvernul se ocupă de lupta anticorupţie. Din câte știu, de lupta asta se ocupă procurorii, chiar și cei care sunt conduși de complici ai torționarilor. Cu ce-au fost blocați? Nu există niciun fel de măsură a Guvernului sau Parlamentului care să îi fi blocat. Dimpotrivă, Parlamentul a adoptat legi ca să le asigure o finanţare, inclusiv salarială, foarte bună, ca oamenii să aibă condiţii bune.

Că merge nu știu ce procuror la Bruxelles cu nu ştiu ce afiș Rule of Law când el are în spate acuzații de hărțuire sexuală? Numai în România se poate întâmpla asta", a spus Liviu Dragnea, la Călăraşi.

 

L. Dragnea: Viitorul procuror european va avea un handicap de legitimitate

 

Despre ridicarea controlului judiciar în cazul Laurei Codruţa Kovesi, care acum îşi poate susţine candidatura pentru şefia Parchetului General, 

"Nu mă interesează. Eu am mai spus, nu mă interesează cine va fi procuror european. Cert este că oricine va fi ales, pleacă cu un handicap de legitimitate pentru că nu a fost ales printr-o evaluare serioasă, făcută de magistraţi din Europa, ci vor fi rezultatul unui proces politic, unei negocieri politice".

Şeful PSD a acuzat în acest caz un "dubluu standard" de la nivelul Bruxelles-ului.

"Oficialii europeni care pe de-o parte ne spun să nu care cumva politicul, să interfereze în justiţie şi cer să se oprească o anchetă penală. Cine să oprească ancheta penală? Cineva din Guvern, din Parlament? Pe de altă parte, negociază ca la piaţă funcţia de procuror european. Şi ei ne spun nouă... Vorba românească: "să faci ce zice popa, nu ce face popa."

 

L. Dragnea: Lideri europeni au transformat România în minge elecotrală

 

Despre invocarea articolului 7 din partea comisarilor europeni, Liviu Dragnea susţine că este un demers electoral.

"E vorba de campanie electorală, marii lideri europeni sunt în campanie electorală și au transformat România în minge elecotrală pe care o plimbă dintr-un teren în altul, ca să obţină nişte aplauze de la galerii. Vorbim de lupta anticorupţie din România? S-a vorbit în România despre marile cauri de corupţie din ţările vest europene? nu s-a vorbit. Despre care luptă anticorupţie vorbim?"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel