DPLF, declarația obligatorie pentru întoarcerea în Italia. Românilor care nu o completează nu le este permis accesul în avion

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Formularul digital de localizare a pasagerilor (dPLF), obligatoriu pentru toţi cei care călătoresc în Italia. Mai mulți cetățeni români au avut surpriza neplăcută de a nu fi lăsaţi să se îmbarce în avion din cauza declarației care trebuia completată înainte de călătorie. Ce trebuie făcut şi cum să evitaţi astfel de situaţii, aflaţi în articolul următor:

Ordonanța din 16 aprilie 2021 introduce completarea obligatorie a unui formular digital de localizare a pasagerilor (dPLF) pentru toate persoanele care sosesc în Italia, folosind orice mijloc de transport, arată site-ul oficial al guvernului italian.

Înainte de a intra în Italia, pasagerii trebuie să completeze un formular digital specific de localizare a pasagerilor (dPLF).

 

Puteţi descărda de AICI formularul!!!

 

DPLF, declarația obligatorie pentru întoarcerea în Italia. Ce trebuie să facă pasagerii

 

Începând cu 24 mai 2021, toți pasagerii care doresc să intre în Italia vor trebui să completeze un dPLF înainte de a intra pe teritoriul național, urmând instrucțiunile de mai jos:

- accesați site-ul https://app.euplf.eu/#/

- urmați expertul pentru a accesa dPLF

- selectați „Italia” ca țară de destinație

- înregistrați-vă pe site prin crearea unui cont personal cu nume de utilizator și parolă (obligatoriu numai pentru prima dată când utilizați site-ul)

- confirmați contul prin linkul trimis la adresa de e-mail furnizată (obligatoriu numai pentru prima dată când utilizați site-ul web)

- completați și trimiteți dPLF urmând expertul.

Odată ce formularul a fost trimis, pasagerii primesc dPLF în format PDF și sub formă de cod QR la adresa de e-mail introdusă în timpul înregistrării, care trebuie afișată direct de pe un smartphone (în format digital) la îmbarcare. Alternativ, pasagerii pot imprima o copie a dPLF pentru a o arăta la îmbarcare.

DPLF trebuie trimis înainte de îmbarcare. Numărul locului alocat zborului poate fi oricum modificat în orice moment.

Un formular trebuie completat pentru fiecare pasager adult; minorii însoțiți pot fi înregistrați pe formularul adultului însoțitor.

În cazul minorilor neînsoțiți, DPLF trebuie completat de către părinte sau tutorele legal înainte de plecare.

Formularul digital de localizare a pasagerilor înlocuiește declarația menționată la art. 50, paragraful 1 din Decretul prim-ministru din 2 martie 2021. În cazuri excepționale, și anume exclusiv lipsa tehnologiei necesare, pasagerii pot completa un formular pe hârtie.

Vă rugăm să rețineți că autodeclarația care trebuie prezentată Poliției de Frontieră trebuie să fie întotdeauna pe suport de hârtie.


Ce este Formularul de localizare a pasagerilor (PLF)?

 

Formularul de localizare a pasagerilor (cunoscut și sub denumirea de card de localizare a pasagerilor) este un formular cu ajutorul căruia informațiile de călătorie, numerele de telefon și adresele temporare din țara de destinație sunt colectate de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși unei boli infecțioase în timp ce călătoresc cu avionul.

 

Cine trebuie să completeze un dPFL?

 

Oricine intră în Italia din străinătate pentru orice durată de ședere, prin orice mijloc de transport.

Cerințe pentru companiile de transport:

- asigură circulația știrilor despre această nouă cerință de pasageri, acolo unde este posibil și prin trimiterea de e-mailuri pasagerilor înainte de a călători;

- cooperează pentru a asigura conformitatea deplină a pasagerilor cu noua cerință;

- verifică dacă dPLF a fost completat - să fie afișat în format digital (smartphone) sau în format pe hârtie - înainte de a permite pasagerului să se îmbarce;

- să nu permită îmbarcarea pentru pasagerii care nu reușesc să finalizeze DPLF, pe motiv că este o cerință legală;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel