Două dube încărcate cu scule de mare preț, blocate la vamă în Germania. Patru români, reținuți

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru români reținuți la punctul de trecere a frontierei Nickelsdor. Cele două autovehicule suspecte de furt au fost controlate în zile diferite. Ambele dube erau încărcate cu bunuri susceptibile a fi furate.

Poliția germană a oprit două vehicule pline cu bunuri suspecte de furt la punctul de trecere a frontierei Nickelsdorf în decurs de patru zile. Unul dintre șoferi și copilotul său au fost cercetați în stare de libertate, iar cel de-al doilea duo se află în arest la Eisenstadt. Între cele două echipe de români su au fost găsite legături.

Cele două furgonete cu panouri, cu semne distinctive românești, au fost oprite în cursul mișcării de ieșire din Nickelsdorf pe A4 în direcția Ungaria și au fost supuse unui control al șoferului și al vehiculului.

Două dube încărcate cu scule de mare preț, blocate la vamă în Germania

 

Șoferul primului vehicul și pasagerul acestuia - ambii cetățeni români - au fost controlați joia trecută și aveau asupra lor numeroase scule electrice. Deoarece niciunul dintre ei nu a putut oferi informații concludente cu privire la proveniența obiectelor, au fost arestați și interogați la secția de poliție din Nickelsdorf sub suspiciunea de primire de bunuri furate. Ei nu au mărturisit și au fost eliberați după consultarea cu procuratura.

Patru români, reținuți în Germania, la granița cu Ungaria

 

Atunci când au verificat duminică compartimentul de încărcare al celui de-al doilea vehicul românesc, ofițerii au constatat că aceștia transportau scule de mare preț, calculatoare, laptopuri și accesorii pentru smartphone-uri. Întrucât nici cei doi ocupanți ai vehiculului nu au putut furniza informații concludente privind proveniența obiectelor, aceștia au fost arestați de polițiști sub suspiciunea urgentă de primire de bunuri furate și au fost interogați cu privire la fapte la secția de poliție din Nickelsdorf. Cei doi cetățeni români nu au recunoscut nimic. După consultarea procuraturii din Eisenstadt, aceștia au fost trimiși la închisoarea din Eisenstadt.

În prezent, se efectuează în continuare investigații suplimentare, în special identificarea proprietarilor obiectelor confiscate în valoare de peste 35.000 de euro.

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel