Două deserturi gustoase și sănătoase din CĂPȘUNI. Iată ce poți servi în zilele toride de vară pentru a te răcori

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Finalul perfect pentru o masă de vară între prieteni? Un desert de sezon delicios și răcoros, bineînțeles. Dar când vremea se încălzește, uneori ultimul lucru pe care vrem să-l vedem sunt cuptoarele noastre. De aceea, am adunat câteva dintre deserturile noastre preferate fără coacere, înghețate și foarte gustoase cu căpșuni.

Serviți unele dintre aceste deserturi umplute cu fructe la următoarea petrecere de vară și nu fiți surprinși când prietenii vă vor cere să le preparați din nou. Aveți nevoie de mai multe idei de gătit de vară? Verifică deserturile cu căpșuni propuse de Delish.

 

Tiramisu de căpșuni

 

Tiramisu clasic este una dintre cele mai de succes prăjituri și nu ne puteam imagina că ar putea fi ceva mai bun. Ei bine se poate, iar Tiramisu de căpșuni este răspunsul. În rețetă se folosește puțin lichior de portocale în loc de rom pentru a amplifica aromele mai vii. Pișcoturile absorb rapid amestecul de cafea, așa că nu trebuie să le lăsați la înmuiat prea mult sau vor începe să se destrame. Pișcoturile și frișca sunt o combinație destul de perfectă pentru un desert de vară ușor, fără coacere.

 

3. Două deser... (tiramisu-cu-capsuni.png)

 

1. Tiramisu de căpșuni - Ingrediente 

 

- 384 g de smântână groasă

- 96 g zahăr pudră

- 2 lingurițe de extract de vanilie pură

- 340 g mascarpone

- 384 g cafea tare preparată

- 57 g lichior de portocale

- 36 de pișcoturi

- 113 g gem de căpșuni

- 340 g căpșuni proaspete

- ciocolată, pentru decorare

 

Tiramisu de căpșuni - Metodă de preparare

 

Într-un castron mare, folosind un mixer de mână, bateți smântâna, zahărul pudră și vanilia până când se formează vârfuri medii. 

Într-un castron mediu, adăugați mascarpone și aproximativ 57 g de frișcă bătută. Amestecați până când se combină, apoi încorporați ușor restul de frișcă bătută. 

Într-o ceașcă de sticlă mare de măsurare, combinați cafeaua și lichiorul de portocale. 

Întindeți un strat subțire de frișcă pe fundul unei farfurii mari de triflet. Se înmoaie rapid câte un pișcot în amestecul de cafea, apoi se pune în farfurie. Așezați pișcoturile înmuiate în cerc până când fundul este complet acoperit, rupându-le după cum este necesar pentru a se potrivi.

Întindeți aproximativ o treime din frișca bătută peste pișcoturi, într-un strat uniform. Se întinde jumătate din dulceață deasupra, cu grijă să nu se amestece prea mult cu frișca bătută. Apoi se așază căpșunile în cerc peste gem. Se repetă cu un al doilea strat de pișcoturi, frișcă, cremă, gem și căpșuni. Adăugați un al treilea strat de pișcoturi, apoi acoperiți cu restul de frișcă. 

Acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider până când se răcește bine, cel puțin 4 ore, sau până peste noapte.  Când este gata de servire, se acoperă cu fulgi de ciocolată.

 

2. Tartă de căpșuni cu crustă de covrigei

 

Desertul cu căpșuni este un clasic pe care îl iubim cu desăvârșire. Crusta de covrigei complimentează perfect căpșunile dulci suspendate în jeleu. Și mai bun este stratul bogat de cremă de brânză din mijloc. Un desert atât de perfect!

 

2. Două deser... (tarta-cu-capsuni.png)

 

Tartă de căpșuni - Ingrediente

 

Pentru crusta de covrigei: 

- 256 g de covrigei zdrobiți
- 96 g unt topit
- 50 g zahăr granulat

 

Pentru stratul de cheesecake: 

- 220 g bloc de cremă de brânză
- 150 zahăr granulat
- 1 linguriță de extract de vanilie pură
- 340 g smântână groasă

 

Pentru toppingul de căpșuni:

- 100 g zahăr
- 150 g apă
- 1 lingură de amidon de porumb
- 1 1/2 linguriță de amestec gelatină de căpșuni
- 1 kg de căpșuni proaspete, tăiate în felii

 

Tartă de căpșuni - Metoda de preparare

 

Se prepară crusta de Pretzel: Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Într-un castron mare, amestecați covrigeii, untul și zahărul până se combină. Se transferă într-o tavă de tartă și se presează ferm în tavă folosind fundul unei căni de măsurare. Coaceți 8 minute și lăsați să se răcească complet.

Se prepară stratul de cheesecake: Bateți crema de brânză până la omogenizare. Adăugați zahărul și vanilia și bateți până se combină, apoi adăugați smântâna și bateți până se formează vârfuri medii. Se întinde peste crusta de covrigi răcită.

Se prepară toppingul de căpșuni: Într-o cratiță mică, combinați zahărul, apa și amidonul de porumb și aduceți la fierbere. Se fierbe 2 minute, bătând constant (amestecul se va îngroșa), apoi se ia de pe foc. Adăugați gelatina și bateți până se combină. Se lasă să se răcească 5 minute.

Aranjați căpșunile într-un singur strat pe tot stratul de cremă de brânză, apoi turnați amestecul de gelatină peste ele, acoperind fiecare boabă. Se dă la frigider până când jeleul este ferm, 2 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel