Dosar Revoluție: Peste 100 de persoane, citate la Înalta Curte

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Aproximativ 100 de persoane au ajuns, vineri, la Curtea Supremă pentru a depune mărturie în dosarul Revoluţiei. Înalta Curte a luat măsuri speciale pentru ca persoanele să nu aştepte în picioare pe holurile instanţei, astfel că în sediu au fost aduse mai multe bănci. 

Al doilea termen al dosarului Revoluţiei a creat din nou aglomeraţie la Curtea Supremă. Aproximativ 100 de persoane au venit la sediul instanţei pentru a fi audiate în dosarul care anchetează evenimentele din decembrie 1989.

Înalta Curte a luat măsuri speciale pentru ca persoanele să nu aştepte în picioare pe holurile instanţei. În sediu au fost aduse mai multe bănci pentru cei care sunt citaţi la termenul de vineri. Asta, după ce la termenul din noiembrie 2019, oamenii au fost nevoiţi să aştepte ore întregi în picioare până când au fost chemaţi în sala de judecată pentru a povesti ce li s-a întâmplat în timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

„E foarte greu pentru oamenii în vârstă să vină cinci ore, șapte ore şi să plece înapoi de fapt cum au venit. (...) Oamenii au speranţe şi aşteptări, aşteaptă de 30 de ani. Nici nu au ce să facă, până la urmă, mulţi dintre ei nu au avut în viata lor de-a face cu justiţia", a afirmat președintele Asociației „21 Decembrie" din București, Teodor Mărieş, potrivit Mediafax.

Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel