Dosar penal pentru un consilier local care a publicat lista cu medicii care au COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Unui consilier local din orașul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, i s-a întocmit un dosar penal după ce a publicat pe Facebook o listă cu numele cadrelor medicale din oraș confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19, anunță Prefectura Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, consilierul local este cercetat pentru „divulgare de informații nedestinate publicității".

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiuni săvârșite în context, art. 304 Cod Penal - divulgare de informații nedestinate publicității, și anume, o postare pe o rețea de socializare a unor date privind rezultatele medicale ale unor persoane de către un bărbat din mun. Câmpulung Moldovenesc", au transmis reprezentanții Prefecturii Suceava într-un comunicat de presă.

Mai exact, consilierul a scris numele cadrelor medicale, iar în dreptul acestora a trecut mențiunea pozitiv sau negativ la testul pentru COVID-19.

Deși consilierul a șters postarea, o captură de ecran cu lista cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a continuat să fie distribuită pe rețelele de socializare.

DSP Suceava a luat, sâmbătă, decizia închiderii spitalului din Câmpulung Moldovenesc, după ce 74 de angajați ai unității medicale au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel