Dosar Colectiv. Procurorii cer 12 ani pentru patronii clubului și 14 ani pentru patroana firmei de artificii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Libertatea
Sursa foto: captură video Libertatea

Procurorii cer pedepse grele cu închisoarea în dosarul Colectiv. Acuzațiile sunt ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și, îmtr-un caz, distrugere de probe.

Astfel, procurorii cer 12 ani de închisoare pentru cei trei patroni ai clublului Colectiv. Aceeași pedeapsă este cerută în cazul celor doi oameni care au montat și aprins artificiile din seara tragediei.

Pe de altă parte, patroana firmei de artificii a distrus probe care ar fi fost esențiale în anchetă, lucru pe care l-ar fi făcut imediat ce s-a produs tragedia din Colectiv, spun procurorii. În cazul ei, pedeapsa cerută este de 14 ani de închisoare.

 

Pedepsele cerute de procurori


Daniela Niță - patroana firmei de artificii - acuzații: ucidere din culpă, vătămare din culpă și distrugere de probe - 14 ani și 6 luni

Alin Anastasescu - patron Colectiv - acuzații: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor de securitate în muncă - 12 ani și 10 luni

Costin Mincu - patron Colectiv - ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor de securitate în muncă - 12 ani și 10 luni

Paul Gancea - patron Colectiv - ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor de securitate în muncă - 12 ani și 10 luni

Viorel Zaharia - artificier - acuzații: ucidere și vătămare din culpă - 12 ani și 10 luni

Marian Moise - artificier - acuzații: ucidere și vătămare din culpă - 12 ani și 10 luni

Cristian Niță - fratele patroanei firmei de artificii - acuzații: distrugere de probe - 5 ani

Marți, procurorii au cerut pedeapsă orientată spre maximum pentru fostul edil Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa maximă e de 15 ani.

Azi vor fi prezentate și punctele de vedere ale inculpaților și este posibil ca, în cazul patronilor Colectiv, să se ceară achitarea.

Judecătorul din acest caz își mută locul de muncă de luna viitoare și este hotărât ca până la 1 decembrie să termine acest dosar și să dea primele sentințe, anunță Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel