DOLIU în lumea sportului: Fost mare rugbyst din „grămada de aur“ a României a trecut la cele veșnice

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un fost mare rugbyst din Constanța, Vasile Giuglea, a murit la vârsta de 85 de ani. El a făcut parte din echipa de aur a României la Rugby - Farul Constanța, care a devenit campioană națională în anul 1975. 

Doliu în lumea sportului. Un fost mare rugbyst al României, care a jucat ani la rândul pentru echipa Farul Constanța, a trecut la cele veșnice. Fostul mare jucator Vasile Giuglea, in varsta de 85 de ani, component al echipei constantene care a devenit campioană națională în 1975, a decedat. EL a evoluat ca pilier și a jucat chiar alături de celebrul Ilarion Ciobanu, devenit ulterior celebru pentru cariera sa cinematografică.

„A fost unul dintre jucătorii din primele generaţii ale Farului, iubit şi respectat de spectatori. Trista veste ne-a transmis-o, din Grecia, Nicolae Fulina, la rându-i fost internaţional, jucător şi apoi antrenor al Farului. Împreună cu Elena Frâncu, Ilie Floroiu şi colegii din fosta secţie de rugby, suntem alături de familia îndoliată”, a declarat directorul executiv al CS Farul, Sorin Başturea, citat de presa locală.

Vasile Giuglea a făcut parte din generația de aur a rugbyului constănțean, el devenind, în 1975, alături de echipa sa, campioni naționali ai României. Fostul campion național a jucat chiar și alături de celebrul Ilarion Ciobanu, în scurta sa carieră sportivă înainte de a se apuca de cinematografie. Într-un interviu acordat presei Constănțene, Giglea își amintește că lui Ciobanu i se mai spunea și „gloaba“ sau „claris“ pentru că „era înalt și alerga precum un cal“, preciza Vasile Giuglea într-un interviu acordat presei locale cu ocazia evenimentului „50 de ani de rugby la Constanța“.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! 

Sursa foto: Ziuaconstanta.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel