Doi tineri de lângă București și-au donat darul de nuntă pentru o familie care locuia într-un grajd

Narcis Popa |
Data publicării:

Doi tineri din Popești Leordeni au donat darul de nuntă, aproximativ 35.000 de lei, unei fundații care ridică o casă în Sâmbăta de Sus pentru o familie cu patru copii, pentru care „acasă” era anexa unui grajd, lângă vitele de care părinții au grijă.

Povestea familiei din Sâmbăta de Sus este una tristă și a ajuns la Asociația ,,Licuricii fericiţi”, din Câmpulung Moldovenesc, prin intermediul fiului cel mare al familiei, Raul, găsit înfometat, dormind într-un foișor al Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Copilul a fost găsit acolo de Nicoleta Bogoş, reprezentanta Asociaţiei. Psiholog și învățătoare, femeia a intrat în vorbă cu Raul și a aflat drama prin care trece familia lui.

„Sunt doi adulți și patru copii. Stau într-un bordei, într-o anexă a unui grajd care este pe proprietatea celor care dețin vitele de care au grijă. Sunt genul de familie care e pusă la zid, alungați. L-am găsit pe Raul în foișorul Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Nu mâncase de câteva zile”, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Bogoş.

Cei patru copii au vârste de 8, 5, 2 ani și cel mai mic are doar câteva luni.

Li se va construi o casă

 

Impresionată de modul în care l-a găsit pe copil, femeia s-a mobilizat și a decis ca Moș Crăciun să aducă familiei din Sâmbăta de Sus, o casă în dar. Donația cea mai mare pentru casă a venit de la doi tineri din Popeşti-Leordeni, care au decis să doneze darul de nuntă.

„Nu-i cunosc. Am lansat un apel pe Facebook. Ne-au trimis mesaj să le dăm detalii, ce intenționăm să facem. Ne-au impresionat. Știu că el se numește Andrei Nistor, că sunt din Popeşti-Leordeni și ne-a spus că va face o donație puțin mai mare pe care au primit-o de la alți oameni, pentru că ei au destul. S-au decis să dea darul de nuntă mai departe”, a afirmat reprezentanta Asociaţiei.

În total, cei doi tineri au donat 35.000 de lei.

Nicoleta Bogoș spune că locuința se ridică pe o bucată de pământ obținută de la Primărie. Costul total al lucrărilor și dotărilor este de peste 100.000 de lei.

„Casa este aproape gata. Pământul este de la Primărie. Casa este construită din temelii. Voluntarii finalizează acum interioarele. Părinții sunt și acum șocați că cineva îi ajută”, a mai spus Nicoleta Bogoş, fiind convinsă că Raul, părinții și frații lui vor avea, de Crăciun, casa lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel