Doi băieți de 15 ani, uciși de tren în Italia. Peste 600 de persoane au ieșit în stradă 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Doi băieți de 15 ani au murit în Italia, după ce au fost "aspirați" de viteza unui tren de mare viteză. După înmormântare, 600 de localnici au ieșit în stradă pentru a le cinsti memoria. 

Ajeti Meriton și Manuel Gabriel Tejada Reyes  s-ar fi oprit lângă stație pentru că văzuseră trenul sosind de la Sondrio.

„Au vrut să aștepte să treacă trenul și apoi să treacă șinele și să ajungă pe partea cealaltă – a povestit un prieten –. Dar convoiul a fost rapid (a trecut cu o viteză de peste o sută/km la oră, n.d.) și i-a aspirat. Au fost trași de „vântul trenului”, de golul creat de trecerea acestuia. Nu a fost un joc sau un pariu, cine și-ar risca viața pentru o provocare? Cu siguranță nu ei," a povestit prietenul, care a răspuns speculațiilor conform căreia cei doi ar fi participat la o provocare terminată tragic, relatează LaProvinciaSondrio.

 

Peste 600 de persoane prezente la un marș în memoria celor doi

 

Amintirea lui Meriton și Gabriel, tinerii de 15 ani care au murit tragic, loviți de un tren în gara Berbenno duminica trecută, s-a ridicat la cer, asemenea baloanelor albe lansate pentru ultimul rămas bun, în întunericul serii. Emoția unui oraș s-a dizolvat în aplauze pe străzile din Sondrio. Peste 600 de oameni și-au amintit de cei doi băieți și s-au înghesuit cu familiile lor la marș. Prieteni, rude, profesori, afaceriști, nu au vrut să rateze momentul. 

Marșul realizat de prieteni cu sprijinul poliției și al administrației municipale, a pornit de la patinoarul din cartierul de sud-vest al capitalei. O lungă procesiune, uneori dezorganizată precum adolescenții, având în față trei bannere mari, și-a făcut apoi drum prin locurile cele mai dragi celor doi tineri: gimnaziul „Sassi”, campusul școlar cu institutul „De Simoni” și calea ferată. 

În fața Primăriei, cortegiul s-a oprit pentru a păstra un minut de reculegere. Împreună cu primarii din Sondrio și Berbenno di Valtellina, Marco Scaramellini și Valerio Fumasoni, aliniați în fața intrării în Palazzo Pretorio, manifestanții s-au aranjat într-un cerc mare, mărturia unei îmbrățișări comunitare pentru cei care nu mai sunt printre noi. După ce a trecut prin faţa şcolii „Torelli”, alaiul a revenit apoi la punctul de plecare, pentru un ultim moment de rememorare.

Primul care a vorbit a fost fratele mai mare al lui Gabriel. Cu vocea înlăcrimată, a găsit puterea să mulțumească comunității Sondrio pentru afecțiunea și apropierea arătate în aceste zile negre. Chiar și comunitatea kosovară, reprezentând familia lui Meriton, a ținut să mulțumească comunității Valtellinese și Italiei, relatează 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel