Doi români, șoferii unui microbuz în drum spre Spania, arestați în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID

Pasul Maddalena ca rută de fugă spre Spania: o dubă cu 9 imigranți ilegali a fost oprită și trei traficanți arestați. Între ei și doi șoferi români, unul de 21 de ani, celălalt de 22 de ani.

Carabinierii de la secțiile Borgo San Dalmazzo, Boves și Entracque au arestat un pakistanez și doi cetățeni români pentru complicitate la imigrație ilegală.

Operațiunea a început joia trecută seara, când un ofițer ales al postului Borgo San Dalmazzo, aflat în timpul liber, a dat peste o dubă cu numere de înmatriculare spaniole și geamuri fumurii la periferia orașului Cuneo. Urmărind mișcările vehiculului, soldatul a observat că furgoneta era precedată la mică distanță de o Honda Accord, de asemenea cu numere de înmatriculare spaniole, care acționa ca un releu și care, cu mișcări suspecte, verifica dacă nu existau obstacole pe drum.

După ce a observat că vehiculele, care se deplasau de-a lungul drumului principal, se îndreptau cu siguranță spre frontiera de stat și că la bordul lor se puteau ascunde cetățeni străini care intenționau să traverseze ilegal Colle della Maddalena pentru a ajunge în Franța sau Spania, soldatul a informat imediat Centrul Operativ, solicitând sprijin.

Români, șoferii unui microbuz în drum spre Spania, arestați în Italia

 

Datorită raportului militarului, care a urmărit vehiculele și a permis ca acestea să fie urmărite în permanență, patrulele Boves și Entracque au reușit să-i oprească pe suspecți pe drumul SS21, în apropierea orașului Gaiola. Mașina Honda era condusă de un pakistanez de 37 de ani și de un român de 21 de ani, ambii rezidenți în Spania. La volanul furgonetei, un Renault Trafic, un alt tânăr român, în vârstă de 22 de ani, rezident în Barcelona, a fost prins cu 6 cetățeni pakistanezi și 3 indieni, toți fără acte și în neregulă pe teritoriul Italiei, ascunși de geamurile fumurii.

Cei 9 imigranți ilegali, veniți din diferite zone din nordul Italiei, se întâlniseră la Torino, atrași de perspectiva de a putea trece frontiera națională și de a ajunge ilegal la Barcelona, grație complicității contrabandiștilor, care, odată ajunși la destinație, au încasat 400 de euro de la fiecare pasager.

Operațiunea este cea mai recentă dintr-o serie de activități care, datorită monitorizării constante a principalelor căi de comunicație care duc la frontiera de stat, a permis obținerea unor rezultate semnificative în ultimele luni în lupta împotriva complicității la imigrația ilegală. În luna iunie, în Borgo San Dalmazzo, a fost arestat un cetățean pakistanez și au fost semnalați 10 conaționali pentru ședere ilegală în țară; în iulie, în două ocazii diferite, au fost arestați doi pasagere indieni și un român, cu reședința tot în Barcelona, care transportau 13 pakistanezi, dintre care 9 erau imigranți ilegali; în sfârșit, la sfârșitul lunii august, a fost arestat un pasagere pakistanez, cu reședința în Spania, care transporta 7 conaționali fără acte și fără domiciliu stabil în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel