Doi români din Italia, acuzați că au maltrat un bătrân timp de mai bine de zece ani și i-au luat pensia

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români din Italia sunt acuzați că au maltrat un bătrân timp de mai bine de zece ani și au intrat în posesia bunurilor sale. Cei doi, un bărbat și o femeie, trebuie să răspundă acum în fața legii.

Un cuplu de naționalitate română din Italia trebuie să răspundă în fața legii. Cei doi sunt acuzați de maltratare și exploatare a vulnerabilității unui bătrân în vârstă de 70 de ani, domiciliat în localitatea italiană Mirandola, provincia Modena din Emilia-Romagna.

Potrivit autorităților citate de publicația italiană Il Resto del Carlino, cei doi soți au maltratat un bătrân mai bine de zece ani, timp în care au profitat de neputința acestuia și au intrat, treptat, în posesia tuturor bunurilor sale. Totodată, a fost admisă constituirea unei părți civile în numele victimei și a administratorului de sprijin care a fost numit între timp pentru pensionarul italian.

Românii l-au maltratat și i-au luat bunurile

 

Timp de peste zece ani, bătrânul a fost prins în „ghearele” unei familii de români care nu numai că au intrat în posesia tuturor bunurilor sale, dar l-au și forțat să locuiască închis într-o singură cameră și să-și facă nevoile în interiorul ei, fără a putea avea acces la baie.

Bătrânul era hrănit cu resturile de la masa românilor și, dacă se răzvrătea, era lovit cu palmele. Cei doi soți sunt cercetați pentru maltratare și exploatare a vulnerabilității bătrânului, fiind acuzați că au torturat victima ani de zile și au deposedat-o de toate bunurile sale, profitând de neputința sa.

Victima a cunoscut-o pe româncă în urmă cu mai bine de zece ani, atunci când căuta o badantă pentru părinții săi. Inițial, femeia reușise să-i câștige încrederea, până când a intrat în casa lui. Apoi și-a adus toată familia, respectiv soțul și copiii care s-au mutat în casa pensionarului. Acela a fost momentul în care a început coșmarul pentru bătrân.

Românii spun că nu au făcut nimic ilegal

 

Potrivit investigațiilor efectuate și verificării tuturor documentelor bancare, cei doi soți nu numai că și-au însușit pensia victimei, dar l-au îndatorat chiar la diverse instituții financiare cu o sumă de peste 100.000 de euro.

Varianta înaintată de avocatul care-i apără pe soții români este complet diferită Inculpații susțin că l-ar fi cunoscut pe bătrân în urmă cu aproximativ cincisprezece ani.

Deoarece acesta din urmă era singur, au fost invitați de el însuși să locuiască în casa lui, de atunci și până în urmă cu un an, fără să le ceară niciun ban. În schimbul cazării, românca ar fi prestat ca și servitoare în interiorul casei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel