Doi români condamnați la 9 luni de închisoare pentru că au jefuit turiști în Maroc

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Doi cetățeni români au fost condamnați la închisoare pentru o perioadă totală de 9 luni, după ce au fost găsiți vinovați de jefuirea a doi turiști în Rabat, capitala Marocului.

Andrei Nistor, în vârstă de 51 de ani, și Lucian Șerban, în vârstă de 38 de ani, au pledat vinovați în fața instanței pentru acuzațiile aduse împotriva lor.

Procurorii au susținut că cei doi bărbați de naționalitate română au sustras suma de aproximativ 200 de euro, precum și câteva carduri bancare, din posesia victimelor lor, subliniind și faptul că Andrei Nistor avea deja antecedente penale, conform presei străine.

 

Cei doi români au intenționat să înapoieze banii furați pentru a scăpa de pușcărie

 

În ciuda promisiunii hoților că vor returna suma sustrasă, instanța condusă de magistratul Charmaine Galea a hotărât să impună pedepsele de închisoare. Nistor a fost condamnat la o pedeapsă de 6 luni de închisoare, în timp ce Șerban a primit o pedeapsă mai scurtă, de 3 luni de închisoare.

Inspectorul Godwin Scerri a fost avocatul victimelor în acest caz, în timp ce Dr. Lennox Vella și Dr. Mark Mifsud Cutajar au apărat interesele acuzaților în fața instanței.

Această decizie a instanței reiterează gravitatea faptelor comise și importanța aplicării legii în cazurile de jaf și violență. Deși cei doi inculpați originari din România au exprimat regretul și au promis să compenseze prejudiciul creat, justiția a considerat că trebuie să suporte consecințele acțiunilor lor și să servească drept exemplu pentru descurajarea altor posibili infractori.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel