Doi români au fost prinși de carabinieri, în urma controalelor stricte din Italia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Violență fizică și verbală asupra soției: Român condamnat la trei ani de închisoare
Italia. Violență fizică și verbală asupra soției: Român condamnat la trei ani de închisoare

Mai multe controale în zona gării Termini, Roma, Italia au avut loc în ultimele zile. În urma lor, poliția a arestat o româncă și mai multe persoane străine.

În seara zilei de joi, 5 ianuarie, carabinierii din cadrul companiei Roma Centro împreună cu Roma Group au arestat un bărbat, au pus sub acuzare patru persoane și au amendat alte 12 persoane.

Patrulele făceau parte din controlul gării și al străzilor învecinate, planificat de comitetul provincial al carabinierilor pentru a preveni și reprima infracțiunile de pradă și pentru a combate degradarea, ocuparea abuzivă și ilegalitatea, așa cum a cerut prefectul Romei, Bruno Frattasi. 

 

O româncă și mai mulți străini acuzați că au încălcat interdicția de a intra în Roma

 

Un cetățean marocan a fost arestat după ce a fost prins furând un smartphone din rucsacul unui turist care aștepta autobuzul în Piazza dei Cinquecento. De asemenea, patru persoane au fost declarate în stare de libertate: o româncă de 31 de ani, deoarece se întorsese la Roma în ciuda interdicției, un irakian de 41 de ani, un italian de 47 de ani, cărora li se interzisese anterior să intre în zona gării, și un italian de 46 de ani care nu a vrut să își dea datele personale după ce a fost întrebat de militari. 

Douăsprezece persoane au fost sancționate pentru că se aflau în apropierea gării în ciuda interdicției: au primit un ordin de îndepărtare pentru următoarele 48 de ore. În total, au fost verificate 136 de persoane și 58 de vehicule, conform presei străine.

Tot in Italia un român a fost prins zilele acestea, în timp ce încerca să fure bani de la un conațional.

 

Român arestat pentru tentativă de furt de la un conațional

 

Bărbatul în vârstă de 52 de ani tocmai retrăsese bani de la bancomatul oficiului poștal. Lovit cu pumnul în față, el a fost apoi atacat de un infractor care a încercat să îl jefuiască de banii pe care tocmai îi încasase. Evenimentul a avut loc la Centocelle. Carabinierii de la postul din localitate au fost cei care au arestat atunci un roman de 28 de ani, fără adăpost și cu antecedente. 

Concret, infractorul a încercat să smulgă din mâinile unui bărbat - un roman în vârstă de 52 de ani - cei 250 de euro, pe care acesta tocmai îi retrăsese de la bancomatul oficiului poștal din via delle Palme. După operațiunile de retragere, bărbatul a fost lovit cu pumnul în față. Apoi, tâlharul a fugit în urma reacției ferme a victimei.

Imediat după aceea a urmat o urmărire, la care s-au adăugat și carabinierii unei patrule din cadrul serviciului de control teritorial. La scurt timp, fugarul a fost prins și blocat, încătușat și dus la cazarmă, unde a fost reținut, la dispoziția autorităților judiciare, în așteptarea ritualului foarte direct.

Reținerea a fost validată, iar tânărul de 28 de ani a fost plasat în arest la domiciliu cu aplicarea brățării electronice. El este suspectat în mod serios de săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel