DNA cere Ministerului Culturii documente legate de milionul pe care l-ar fi primit Alexandru Cumpănașu de la instituție

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

DNA a cerut Ministerului Culturii mai multe documente legate de finanțarea nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei pe care instituția ar fi acordat-o asociației conduse de Alexandru Cumpănașu.

840.000 de lei din acea sumă au fost plătiți ca drepturi de autor direct lui Cumpănașu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire. Libertatea a descoperit că, de fapt, aceste lucrări erau niște simple broșuri, a câte maximum 18 pagini fiecare, cu citate copiate de pe Wikipedia și alte site-uri. În schimb, Cumpănașu a insistat că este vorba despre trei cărți, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună: „Am și eu niște capabilități, aveam ideile dinainte".

Ministerul Culturii a susținut varianta lui Cumpănașu, numai că a trimis Direcției Naționale Anticorupție tot cele trei broșuri despre care au scris jurnaliștii de la Libertatea.

DNA a mai solicitat proiectul depus de asociația lui Cumpănașu la Minister, în cadrul concursului de proiecte pentru finanțare nerambursabilă, numai că acel proiect nu a fost încă găsit și trimis către DNA, susțin sursele Libertatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel