Disperarea unei educatoare: „De ce să schimb eu scutecul unui copil de șase ani, că mama e "prea ocupată" pentru a-l învăța la toaleta?!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
foto: freepik.com
foto: freepik.com

O educatoare de școală primară dintr-un oraș britanic și-a strigat frustrarea vizavi de indiferența părinților când vine vorba despre copiii lor și „abandonarea“ educației strict în școală. Femeia spune că nu i se pare corect ca ea sau alte cadre didactice să se ocupe de lucruri precum schimbatul scutecelor.

Cadrele didactice consideră că schimbarea scutecelor necesită mult timp și este obositoare „Sunt o profesoară de școală primară furioasă... de ce ar trebui să schimb scutecul unui copil de șase ani doar pentru că mamele lor din clasa de mijloc sunt "prea ocupate" pentru a-i învăța să folosească toaleta?“, spune o femeie, într-o scrisoare trimisă către Daily Mail.

Profesoarele se confruntă cu provocări neașteptate, cum ar fi schimbarea scutecelor copiilor de șase ani, din cauza părinților care nu îi învață să meargă la toaletă. O mamă a uitat să lase haine de rezervă pentru fiul său, iar profesorii devin responsabili de această sarcină neașteptată

La școala primară unde lucrez, o mamă a uitat recent să lase setul de haine de rezervă și câteva scutece pentru fiul ei. A promis că se va întoarce într-o oră, dar 90 de minute mai târziu încă nu era niciun semn de la ea. Când am sunat să o întreb unde sunt (până atunci, bietul băiat îmi șoptise că făcuse pe el), răspunsul ei a fost deprimant, dar previzibil, negativ: "Nu am timp! El este la școală, așa că acum este problema ta"“, relatează femeia.

Această neglijență devine o problemă frecventă în școlile primare, în special în rândul familiilor bogate. Profesorii sunt nevoiți să gestioneze situații delicate și să cumpere chiar ei scutece pentru copiii afectați.

„Schimbarea scutecelor nu face parte din fișa postului meu de profesor“

 

Dar ea se înșela.

Schimbarea scutecelor cu siguranță nu face parte din fișa postului meu de profesor. Mai ales pentru că copilul în cauză nu era un copil mic, ci unul de șase ani.

Schimbarea scutecelor nu face parte din fișa postului unui profesor de școală primară, dar a devenit o normă în multe școli. S-ar putea să fiți uimiți să auziți că o mamă și-ar trimite fiul la școală fără să-l învețe mai întâi cum să folosească toaleta. Dar, din păcate, această atitudine blazată nu este o întâmplare singulară a părinților. 

De fapt, această abordare neglijentă față de bunăstarea copiilor devine o normă, în special în rândul multor familii bogate“, spune femeia.

Educatoarea spune că nu există nicio prevedere în contractul de muncă al cadrelor didactice care să le oblige să facă astfel de lucruri, dar totuși a devenit un lucru acceptat tacit.

Într-adevăr, este atât de frecventă, încât în școala mea dintr-un oraș de clasă mijlocie din sudul Angliei, unde predau copiilor cu vârste cuprinse între patru și șase ani, avem o bancă de haine și lenjerie de schimb, împreună cu scutece, șervețele și loțiuni, pe stația de schimb complet echipată (toate acestea fiind suportate din bugetul școlii).

De fapt, majoritatea școlilor primare în care am lucrat au avut nevoie de aceste facilități. De-a lungul celor 11 ani de activitate didactică, aproape zilnic am avut de-a face cu copii cu vârste cuprinse între patru și șapte ani care încă nu sunt învățați să meargă la toaletă.

Cu toate acestea, cu această ocazie, asistentul meu didactic a trebuit să meargă la supermarketul local pentru a cumpăra scutece (de dimensiuni adecvate) pentru bietul copil.

Acest copil de șase ani era deosebit de conștient din punct de vedere social. A fost incredibil de jenat că a trebuit să-l aranjez și să-i pun un scutec nou“, relatează femeia pentru rubrica Femail.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel