„Dirijorul în alb” de la PROTESTELE din 10 august va PĂZI Centrala Cernavodă. DECIZIA, luată de Jandarmerie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cătălin Paraschiv, omul supranumit „dirijorul în alb” de la protestele din 10 august anul trecut, va fi mutat la Unitatea de Pază de la Centrala Cernavodă. Decizia aparține actualei conduceri a Jandarmeriei Române, anunță Digi 24.

O variantă serios luată în calcul este mutarea colonelului Cătălin Paraschiv la Centrala nucleară Cernavodă, ca să se ocupe de paza acesteia.

El este comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție și s-a aflat în Piața Victoriei în seara de 10 august 2018, în timpul protestului diasporei.

Era îmbrăcat în alb și purta un fular, iar presa l-a numit „omul în alb". A trecut și el pe la Parchetul Militar pentru a dat explicații în fața anchetatorilor și a susținut mereu că nu ai săi au fost jandarmii care ar fi agresat protestatari.

În acea seară au fost aduși în sprijin și jandarmi de la alte structuri din județele limitrofe.

Totuși în dosarul „10 august" este singurul dintre șefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare pentru modul brutal de intervenței.

La un an și o lună de la evenimentele de atunci, actuala conducere se pregătește să semneze o hârtie prin care acesta este mutat. Fiind vorba despre o structură militară, ordinul se execută, nu există varianta contestării.

În poliție, de exemplu, nu poți fi pus la dispoziție decât dacă s-a pus în mișcare acțiunea penală, deci sunt suspiciuni serioase împotriva cuiva.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel