Directorul OMS: ”Pandemia a provocat mai multe „traume în masă” decât Al Doilea Război Mondial”

Pandemia Covid-19 a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al doilea război mondial, iar impactul va dura „mulţi ani de acum încolo”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de CNBC.

„După cel de-al doilea război mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece al doilea război mondial a afectat multe, multe vieţi. Şi acum, cu această pandemie Covid, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieţi”, a declarat directorul general al OMS. „Aproape întreaga lume este afectată, fiecare individ de pe suprafaţa lumii a fost de fapt afectat.”

„Şi asta înseamnă traume în masă, chiar mai mari decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al doilea război mondial”, a adăugat el, menţionând efectul asupra sănătăţii mintale. „Şi atunci când există traume în masă, acestea afectează comunităţile pentru mulţi ani de acum înainte”.

Directorul OMS: ”Pandemia a provocat mai multe „traume în masă” decât Al Doilea Război Mondial”

 

Comentariile sale au venit ca răspuns la o întrebare privind modul în care ţările ar trebui să ţină cont de impactul pandemiei asupra economiei şi sănătăţii mintale. Adjuncţii lui Tedros au subliniat că ar trebui să se acorde prioritate sănătăţii mintale.

Maria Van Kerkhove, şeful unităţii OMS pentru boli emergente şi zoonoze spune că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunităţi, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână. Ea a adăugat, totuşi, că numărul cazurilor de persoane cu probleme de sănătate mintală al pandemiei va creşte, fiind o problemă majoră pe termen lung, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy