Directorul demis al TAROM, despre cursele oprite în ziua moțiunii: „Cuc mi-a cerut să le anulăm ca să oprim accesul parlamentarilor la vot“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Mădălina Mezei, directoarea demisă de la Tarom, a declarat că în ziua votului pentru moțiunea de cenzură, ex-ministrul Răzvan Cuc i-a cerut să țină la sol cinci curse pentru a împiedica accesul parlamentarilor la vot.

Răzvan Cuc i-a cerut inițial Mădălinei Mezei să oprească cinci curse interne și să identifice parlamentarii care s-ar fi aflat la bord, a declarat fosta directoare a Tarom, la conferința de presă de vineri.

"Domnul ministru m-a chemat la dumnelui in birou cu doua zile inainte sa imi spuna ca trebuie sa anulam niste curse interne ca sa oprim accesul parlamentarilor la votarea motiunii de cenzura. I-am raspuns ca asa ceva nu este posibil, ca noi nu suntem stapani de sclavi, suntem o companie libera. Acesti piloti nu ar fi facut niciodata asa ceva. Si nici eu nu le-as fi cerut", a declarat Mezei.

Cursele vizate erau cele de Timisoara (doua curse), Oradea, Baia Mare, Satu Mare. "Mi-a cerut sa identific senatorii si deputatii aflati la bord si mi-a spus ca ma contacteaza a doua zi sa imi spuna finalul", a mai precizat fosta directoare.

„A doua zi m-a chemat și mi-a spus că trebuie să anulăm anumite curse. I-am spus că nu stă în puterea mea, direcția de zbor este condusă de domnul Susanu. M-a întrebat dacă nu pot să le opresc tehnic. I-am spus că am venit să salvez compania, cum aș putea să-i spun directorului tehnic să saboteze operațiunile? Eu am plecat îngrijorată de o potențială acțiune în acest sens, am contactat serviciul nostru de operation control center. M-am asigurat că nu este nicio problemă. Am sunat și comandantul cursei și l-am prevenit", a mai declarat Mezei.

Totodată, fosta șefă a Tarom Mădălina Mezei a confirmat că are calitatea de martor într-un dosar DNA pe abuz în serviciu legat de Ministerul Transporturilor.

Mezei a susținut o conferință de presă, vineri, în fața sediului Tarom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel