DIICOT, decizie de ultimă oră pentru protestatarul Ovidiu Grosu

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Ovidiu Grosu, protestatarul care a anunțat că ar putea ucide jandarmii dacă vor fi violenți și care a acordat chiar ieri un interviu pentru stiridiaspora.ro, a fost pus sub control judiciar de DIICOT. El nu va avea voie să participe la mitingul din Piața Victoriei. 

Iată ce informează DIICOT:

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Grosu Ovidiu, pentru un termen de 60 de zile, de la data de 08.08.2018 și până la data de 06.10.2018, pe durata controlului judiciar inculpatul  urmând să respecte, printre altele, urmatoarele obligații:

- să nu folosească sisteme informatice ce au conexiunea de date activă (să nu utilizeze internetul);

- să nu depășească limita teritorială a județului de reşedinţă decât cu încuviințarea prealabilă a D.I.I.C.O.T.

- să nu acorde interviuri;

- să nu participe la adunări publice;

- să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

De asemenea, inculpatului i s-a  atras atenția cu privire la faptul că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Cauza este instrumentată  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”.

Chiar ieri, în interviul pentru stiridiaspora.ro, Ovidiu Grosu a făcut referire la DIICOT:

"Îmi susțin afirmațiile până la capăt. Dacă aș fi făcut ceva ilegal, aș fi fost arestat până acum pentru că aceste acțiuni ar fi putut fi încadrate la infracțiuni contra siguranței naționale. Băieții de la DIICOT sunt destul de deștepți ca să nu 'pună botul' la jocurile politice. În astfel de situații, când este vorba despre atentat la siguranța națională, intră pe palierul terorismului. La televizor mă cataloghează terorist, extremist. Este o chestiune foarte fină în declarațiile mele: eu nu am incitat la violență, ci am spus că trag un semnal de alarmă și avertizez forțele de ordine că dacă vor recurge la violență, noi suntem îndreptățiți prin acordurile semnate de România," a spus Grosu pentru stiridiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel