10 august. Diaspora se mobilizează pentru protest: "Îmi iau copiii și ies în stradă. Vreau să scriem istorie"

Bianca Ştefan |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Diaspora se mobilizează pentru protestul anunțat pe data de 10 august: "Îmi iau toată familia și vin din Suedia. Vreau să scriem istorie," spune Ionel Bengalici într-un mesaj pentru Știridiaspora. 

Ionel Bengalici este plecat de peste 10 ani din România. Spune că viața grea din România l-a împins peste hotare în speranța unei vieți mai bune. A lucrat 5 ani în Londra, iar următoarea perioadă a petrecut-o în Suedia, acolo unde se află și acum. Este foarte activ pe rețelele de socializare și spune ca la protestul din 10 august anunțat de Diaspora în București va veni alături de toată familia.

"Sunt hotărât să vin pe 10 August la protest. De 11 ani stau în țări străine pentru a depăși sărăcia în care am crescut. Vreau să facem ceva pentru următoarele generații. Măcar ei să stea în țară și să-și continue viața pe pământ românesc. Lucrez acum în Suedia, dar ca să ajung în România îmi iau concediu trei săptămâni și vin cu toată familia. Am doi copii mici și îi iau și pe ei la protest. Aceste acțiuni devin istorie pentru următoarele generații. Sunt singurul român din orașul în care lucrez acum, dar am amici la Londra, în Olanda și Germania. Am vorbit cu ei și sunt foarte hotărăți să vină pe 10 august în România. Și ei și-au planificat concediile pentru perioada aceea. Vin cu gândul și cu speranța că vom reuși să scăpăm de corupție, de penalii din funcțiile publice. Aș vrea ca în România să se dea salarii ca în UE, dar pentru asta este nevoie de înființarea unor fabrici, uzine," a spus Bengalici. 

Miting de 1 milion de persoane din Diaspora? 

Reamintim că un mesaj de chemare la protest a peste un milion de români din Diaspora a devenit viral pe grupurile de români din străinătate. Conform mesajului postat, se dorește crearea unui miting cu  un milion de românii din străinătate care să participe la un mega protest împotriva Guvernului. Protestul ar urma sa aibă loc în luna august, atunci când majoritatea românilor se întorc în vacanță în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel