Dezastru la Maternitatea Giulești: Nouă asistente și doi medici, INFECTAȚI

Narcis Popa |
Data publicării:

Un număr de 9 asistente şi 2 medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Doru Pană. 

"Când am fost anunţaţi de Direcţia de Sănătate Publică că au fost cazuri, s-au recoltat probe imediat, şi undeva la mijlocul lunii noiembrie au ieşit analizele, şi aceia fost înştiinţaţi să îşi ia tratament, chiar dacă ei sunt sănătoşi, chiar dacă tratamentul undeva este degeaba", a spus Pană.

El a explicat că internările sunt oprite doar în momentul în care ai "nişte probe clare că s-a întâmplat pe secţia respectivă".

"Noi toţi suspectăm că pe Secţia de neonatologie a fost transmiterea, dar atâta timp cât nu avem nişte probe clare aşteptăm raportul Direcţiei de Sănătate. Nu poţi nici să scoţi omul de la locul de muncă, pentru că te poate da în judecată, nu poţi nici să închizi secţia pentru că intri în alte probleme tehnice şi administrative şi legale şi atunci practic ai o perioadă de timp în care eşti legat de mâini şi de picioare. Nu poţi să faci decât să speri, să aştepţi şi să te rogi", a spus purtătorul de cuvânt.

Nu se mai fac operațiile 

Doru Pană a menţionat că potrivit programărilor la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" săptămâna viitoare urmau să fie operate 80 de persoane.

Referindu-se la posibilitatea ca nou-născuţii internaţi să contacteze stafilococul auriu, Pană a spus: "Acest risc există permanent. Dar în principiu s-au luat măsuri (...) Se spală de trei ori ca să pună mâna pe copil o dată".

"S-au dispus măsuri de igienizare. Zona în care au lucrat angajaţii respectivi a fost eliberată, nu o dată ci de mai multe ori. Ulterior, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică s-au creat nişte protocoale în aşa fel încât să se limiteze o eventuală infectare a altor copilaşi", a spus Pană.

Acesta a subliniat că fiecare este responsabil la locul de muncă "de ceea ce face şi cum face lucrurile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel