Desființare Secție Specială. Tăriceanu: "Dezaprob încăpățânarea ministrului Justiţiei"

Liviu Ludovic / 5 ian 2020, 16:20 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dezaprobă "încăpăţânarea" pe care ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, o afişează atunci când vine vorba de desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. 

"Dezaprob încăpăţânarea pe care ministrul Justiţiei o afişează atunci când vine vorba de desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Mă enervează şi mai mult faptul că, neavând argumente proprii, apelează la: aşa ne-a spus GRECO, aşa ne-a spus Comisia Europeană, aşa ne-au recomandat X şi Y (de obicei persoane sau instituţii din afara României). Corupţia este un fenomen care trebuie combătut zi de zi, ceas de ceas. Trebuie combătută de noi toţi şi nu doar de câţiva aleşi de sistem şi puşi pe un soclu de pe care taie şi spânzură. Oricât de tare ne-ar durea acest flagel el nu poate fi contracarat cu încălcarea legii, cu abuzuri şi în final cu preţul distrugerii independenţei justiţiei", a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a spus că "a combate corupţia prin încălcarea independenţei magistraţilor, prin implicarea serviciilor de informaţii în procesul penal, prin supravegherea masivă a populaţiei, prin influenţarea rezultatului unui proces penal, va genera în final o corupţie şi mai mare".

"Dosare făcut doar cu scop de șantaj"

"Şi cine ne va apăra de aceasta atunci când judecătorii o să fie din nou la mâna procurorilor şi a generalilor din servicii? În loc să se gândească la desfiinţarea Secţiei Speciale, domnul Predoiu ar trebui să vadă întâi cum a fost posibil ca, în spatele unei unităţi discret ascunsă la DNA, să se ajungă ca în doar 6 luni peste jumătate din magistraţii României să aibă un dosar pe numele lor. Să investigheze cum a fost posibil ca aceste dosare să fie clasate în mod misterios şi rapid în momentul în care trebuiau transferate la noua Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Clasarea lor rapidă, probabil de frica de a nu se descoperi că erau dosare doar cu subiect, dar fără obiect, ne face să credem că, în cea mai mare parte, aceste dosare au fost făcute doar cu scop de şantaj, de a ţine judecătorii agăţaţi cu ele şi a li se 'arăta pisica' atunci când DNA-ul avea vreun interes", a afirmat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

În opinia sa, în loc să desfiinţeze Secţia Specială, Predoiu ar trebui să vină cu reglementări care să scoată din sistem procurorii ai căror acuzaţi sunt achitaţi definitiv de către instanţe.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy