Delegații din Rusia și Ucraina vor purta, joi, noi negocieri în Belarus

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Nordul Ucrainei amenințat: „Oraşul Jitomir se pregăteşte de o posibilă intervenţie din partea Belarusului” FOTO: photo.unian.info
Nordul Ucrainei amenințat: „Oraşul Jitomir se pregăteşte de o posibilă intervenţie din partea Belarusului” FOTO: photo.unian.info

Oficialii ucrainieni sunt așteptați să sosească joi în Belarus pentru următoarea rundă de negocieri de pace, a declarat șeful delegației ruse pentru agenția de știri TASS, confor Sky News. 

Delegaţia ucraineană este aşteptată joi în Belarus pentru noi negocieri ruso-ucrainene, a declarat miercuri negociatorul rus Vladimir Medinski, precizând că o încetare a focului va fi discutată la aceste noi tratative, după prima rundă de negocieri desfăşurată luni şi încheiată fără rezultat.

''Delegaţia ucraineană a plecat deja de la Kiev. Aşteptăm să sosească aici mâine dimineaţă'', a declarat Medinski, potrivit AFP. Preşedinţia de la Kiev a confirmat între timp că delegaţia ucraineană se îndreaptă către locul negocierilor.

Potrivit negociatorului rus, cele două părţi au ales ''împreună'' pentru tratative un loc din Belarus situat ''nu departe de frontiera cu Polonia''.

Armata rusă va securiza un coridor pentru delegaţia rusă, a mai spus Vladimir Medinski, potrivit agenţiei TASS, citată de Reuters.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN anunţase puţin mai devreme că Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia miercuri seară, menţionând o declaraţia a şefului delegaţiei ucrainene, parlamentarul David Arakamia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel