Deficit bugetar. Cîțu: "Avertismentele CE au fost ignorate de PSD"

StiriDiaspora Team / 14 feb 2020, 19:36 Salveaza PDF Comentarii
gov.ro
gov.ro

Raportul Comisiei Europene emis, vineri, prin care s-a declanșat procedura de deficit execesiv în cazul României arată, potrivit ministrului demis al Finanțelor, Florin Cîțu, "cum a distrus PSD economia ţării noastre în trei ani de zile".  

"Aceste informaţii erau deja ştiute şi nu s-a făcut nimic. E bine că a apărut acest raport astăzi (vineri – n.r.). Avertismentele date timp de trei ani de zile au fost ignorate de Guvernul PSD (...) Raportul arată clar cum a distrus PSD economia României în trei ani de zile. Dacă Guvernul PSD ar fi luat măsuri din 2017, nu am fi fost în această situaţie", a afirmat ministrul.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu a precizat dezechilibrele macroeconimice erau cunoscute de anul trecut.

"Raportul arată clar că intrăm pe o traiectorie de disciplină fiscală. Noi ne ţinem de această traiectorie", a precizat ministrul demis.

Florin Cîţu a explicat că măsurile luate în vederea scăderii deficitului sunt atât pe partea de venituri, cât şi pe partea de cheltuieli.

"Să vedem dacă şi pe simplificarea Codului Fiscal. Facem o evaluare a Codului Fiscal în acest moment", a anunţat ministrul demis al Finanţelor.

O decizie a Comisie Europene va fi luată cel mai devreme în martie

 

Cîţu a mai anunţat că o decizie a Comisiei Europene va fi luată cel mai devreme în martie, iar până atunci Ministerul de Finanţe va trimite observaţiile sale Comisiei.

"Comisia şi-ar fi dorit să revenim sub 3% în 2022. O ajustare mai devreme ar însemna un şoc negativ", a mai precizat Cîţu, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României. Executivul European a adoptat un raport privind depăşirea valorii de 3%, iar în următoarele două săptămâni

Comitetul Economic şi Financiar va formula un aviz cu privire la acest raport.

"Raportul urmăreşte adoptarea de către România a unei strategii bugetare pentru perioada 2020-2022, care se estimează că va duce la un deficit public ce depăşeşte valoarea de referinţă de 3 % prevăzută de tratat pentru anii 2019, 2020 şi 2021", a anunţat Comisia.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy