DECLARAȚIA pe PROPRIA RĂSPUNDERE revine. Arafat: „AMBELE soluții sunt valabile“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Raed Arafat a cnfirmat reintroducerea declarației pe propria răspundere pentru deplăsări și a făcut precizări despre ieșirile din case între orele 23.00-05.00.

Au fost adoptate o Hotărâre de Guvern și o Ordonanță de Urgență care va stabili un nou set de măsuri restrictive, începând de luni. 

Astfel s-a stabilit limitarea deplasărilor între orele 23.00-5.00, „pentru că acesta e intervalul în care tinerii, mai mult, se deplasează, ies afară, fac petreceri. Sunt excepții în baza unor documente justificative: deplasările în interes profesional, asistență medicală ce nu poate fi amânată, medicamente, îngrijire copii/vârstnici. Dacă un avion aterizează la 1 noaptea, de exemplu, evident este exceptată deplasarea nocturnă“, a declarat Raed Arafat.

Întrebat de către jurnaliști ce fel de declarație pe propria răspundere va fi necesară, dacă va fi un formular tipizat, ca în primăvară, sau nu, șeful DSU  a clarificat că ambele variante sunt acceptate. 

„Trebuie să aveți la dvs. o declarație scrisă de mână în care se spune clar motivul deplasării împreună cu datele personale ale dvs. Poate să fie și un formular tipizat pe care să îl descărcați. Ambele soluții sunt valabile, cu formular sau printr-o declarație scrisă de mână“, a afirmat Raed Arafat, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel