Decizie. Magistrații au dreptul să protesteze!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Magistrații au voie să participe la proteste. Este concluzia Inspecţiei Judiciare, care invocă principiile Curții Europene a Drepturilor Omului.

Așadar, magistraţii care au participat la protestele din faţa instanţelor şi parchetelor din ţară împotriva modificării legilor justiției, nu au încălcat legea. Inspecţia Judiciară a clasat o sesizare împotriva judecătoarei Alina Palancanu, preşedintele Tribunalului Neamţ, care participase la proteste.

"Aplicând principiile dezvoltate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în jurisprudenţa sa privind libertatea de exprimare a magistraţilor la situaţia de fapt rezultată din verificările prealabile, văzând şi punctul de vedere al doamnei judecător, astfel cum a fost redat de HotNews.ro, se constată că participarea acesteia, în timpul liber, alături de alţi magistraţi la aceste proteste vizând un subiect cu profunde implicaţii asupra sistemului de justiţie, se circumscrie libertăţii de exprimare a persoanei, astfel cum aceasta a fost prezentată anterior. Împrejurarea că prin exercitarea libertăţii de exprimare sunt prezentate o serie de nemulţumiri referitoare la modul de desfăşurare a procesului legislativ nu imprimă protestului un caracter politic şi nici nu poate fi considerat o manifestare a convingerilor politice în excercitarea atribuţiilor de serviciu", se arată în motivarea clasării sesizării pe numele judecătoarei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel