DECIZIE la Strasbourg în privința PENITENCIARELOR din România. ULTIMĂ ORĂ

Comitetul de Miniștri a hotărât, la reuniunnea de la Strasbourg a Comitetului Delegațiilor Miniștrilor în format Drepturile Omului, să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită, în locul ei, o decizie de recomandare.

Potrivit unui comunicat transmis, astăzi, de Ministerul Justiției, ministrul Cătălin Predoiu a participat la reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegațiilor Miniștrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) dedicată supravegherii executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

După trei ore de dezbateri, în urma poziţiei şi argumentelor prezentate de Ministerul Justiţiei din România, Comitetul de Miniștri a hotărât să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită, în locul ei, o decizie de recomandare.

„A fost o dezbatere dificilă cu rezultate pozitive pentru România. Dar trebuie să gândim, redactăm şi aplicăm un plan urgent de măsuri integrate pentru a rezolva durabil problema condiţiilor din penitenciare şi siguranţa cetăţenilor şi de a stopa condamnările României la CEDO. Mă bucur să am sprijinul primului ministru în această direcţie", a declarat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a fost asistat la dezbateri de ambasadorul Răzvan Rusu, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, de agentul guvernamental al României pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum și de o echipă de experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi MAE.

Totodată, ministrul Justiţiei a mai avut o întrevedere cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, iar vineri are programată o întrevedere cu reprezentanții Serviciului de Executare a Hotărârilor CEDO.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy