DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ a CCR cu privire la mandatul președintelui Klaus Iohannis

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea Constituțională a validat, joi, alegerea lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte al României.

La ceremonia prin care mandatul de președinte a lui Klaus iohannis a fost confirmat de Curtea Constituțională a României au fost prezenți mai mulți membri ai Guvernului Ludovic Orban.

Autoritatea Electorală precizează că sunt 9.849.057 de voturi valabile exprimate. Dintre acestea, candidatul PNL la alegerile prezidențiale a câștigat cursa pentru Palatul Cotroceni cu un procent de 66,09%, adică 6.509.135 voturi valabile.

„Primul meu mandat se va termina în scurt timp și a fost plin de provocări timp de cinci ani. M-am opus acelor tendințe  care erau un pericol pentru democrație. E imperativ ca actorii statali să acționeze în benefeciul națiunii române. În toate activitățile lor autoritățile publice trebuie să acționeze cu bună credință. Voi acționa pentru o mai bună funcționare a autorităților publice pentru ca acestea să fie cu adevărat în slujba cetățenilor. Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține valorile staului de drept și parcursul european al României. Cei care au girat asaltul asupra justiției au primit cea mai puternică sancțiune prin votul oamenilor", a declarat Iohannis la preluarea celui de-al doilea mandat de șef al statului..

Președintele Klaus Iohannis va depune jurământul pentru cel de-al doilea mandat de șef al statului, pe 21 decembrie.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel