Decizia CCR. Cristoiu: "E în favoarea lui Klaus Iohannis. O lovitură pentru PSD"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Analistul Ion Cristoiu a comentat decizia Curţii Constituționale, care a admis sesizarea lui Florin Iordache pe completurile specializate în cazurile de corupție de la ÎCCJ.

Cristoiu susţine că decizia nu foloseşte în niciun caz PSD-ului, ci mai degrabă preşedinelui Klaus Iohannis.

"Este o decizie în favoarea lui Klaus Iohannis și o mare lovitură dată PSD în campania prezidențială. Să vă explic de ce: dacă dădea în timpul în care era procesului lui Dragnea, e clar că Dragnea era retrimis la fond, se rejudeca, iar în timpul ăsta rămânea președintele PSD, candidat la prezidențiale, o dădea afară pe Viorica Dăncilă și echipa lui rămânea în continuare.

Citeşte şi: Fost judecător CCR, declaraţii ŞOCANTE. Lăzăroiu: "Dragnea a fost condamnat politic!"

Deci, istoria României era într-un fel. În cazul respectiv, beneficiarii sunt nişte piţifelnici. Vâlcov este dat afară din Guvern. Pentru PSD nu înseamnă nimic", a declarat Ion Cristoiu, la "Legile Puterii".

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu: "Dragnea e deţinut politic! Au spus că sunt TRĂZNIT!"

Impactul este unul negativ PSD, a mai precizat analistul, care a vorbit şi despre ce ar însenma candidatura lui Liviu Pleşoianu în tot acest context.

"Sunt două lovituri: Una PSD-ului pentru că aripa pro-Dragnea a început acuma o campanie pe tema că a fost condamnat politic, care nu înseamnă nimic, el face în continuare puşcărie. Asta duce la o slăbire în campania prezidențială a autorității și, în același timp, nu folosește la nimic. Din punctul  acesta de vedere, impactul este negativ pentru PSD.

Citeşte şi: CCR, decizie BOMBĂ, după sesizarea lui Iordache. Ce se întâmplă cu PROCESELE în derulare

Dacă adăugăm și candidatura independentă a lui Pleșoianu... e clar că va fi dat afară, el vrea să fie dat afară, iar dacă va candida independent va avea ca temă 'Dragnea - condamnat politic' și atunci o mare parte din voturile PSD-iștilor se vor duce către domnul Pleşoianu şi PSD-ul nu intră în al doilea tur. (...) Dacă nu intră în turul al doilea, PSD pierde guvernarea", a declarat Ion Cristoiu, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel