De la începutul războiului, au intrat în România peste 2,5 milioane de ucraineni

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că vineri au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 82.238 de persoane, dintre care 8.259 de cetăţeni ucraineni. 

Au efectuat formalităţile de control la graniţă (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 180.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 48.800 de mijloace de transport.

Din 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict) până vineri au intrat în România 2.524.659 de cetăţeni ucraineni.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat. 61 de fapte ilegale (43 de infracţiuni şi 18 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.300 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 2.437.452 lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 24 cetăţeni români din diferite motive legale. 

Germania, luată cu asalt de ucraineni: peste un milion de locuitori au trecut granițele

 

Peste 1 milion de ucraineni au intrat în Germania de la începutul invaziei ruse în Ucraina (24 februarie), potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul de Interne german, citat de DPA.

Un total de 1.002.763 de cetăţeni ucraineni au fost înregistraţi în Germania, a declarat ministrul de interne german Nancy Faeser pentru site-ul de ştiri T-Online.

''Am salvat vieţile multor femei şi copii din Ucraina. Am gestionat această sarcină gigantică bine până acum'' comparativ cu alte perioade când Germania s-a confruntat cu un mare aflux de refugiaţi, a adăugat Faeser.

''Cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai dificil de găzduit şi de avut grijă de atât de mulţi refugiaţi'', a atenţionat reprezentanta guvernului german.

Polonia găzduiește cei mai mulți refugiați ucraineni



Noile date publicate vineri de Eurostat arată că în luna august Polonia a preluat majoritatea ucrainenilor care fug de invazia rusă, cu 67.280 de persoane, pe poziţia a doua fiind situată Germania, cu 62.140 de ucraineni primiţi.

În aceeaşi lună, 9.715 de ucraineni au intrat în România, 6.410 în Franţa şi 6.165 în Spania.

În 12 dintre cele 22 de state membre pentru care Eurostat a avut informaţii de încredere, numărul celor care căutau să obţină protecţie temporară a fost în scădere în august, cel mai notabil în Bulgaria, unde s-au înregistrat cu 2.000 mai puţine sosiri decât în iulie.

Potrivit guvernului polonez, aproximativ 1,3 milioane de ucraineni trăiau în Polonia în luna septembrie, după ce premierul Mateusz Morawiecki evocase peste 2 milioane în luna iunie.

Această situaţie este cauzată de faptul că tot mai mulţi refugiaţi ucraineni revin în ţara lor, ce are o frontieră de 500 de kilometri cu Polonia, explica viceministrul de interne polonez Pawel Szefernaker în luna septembrie, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel