De la coji de ceapă sau ouă, la apa de la fasole sau zațul de cafea: Zece lucruri pe care nu ar trebui să le arunci niciodată. Sunt aur!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
De la coji de ceapă sau ouă, la apa de la fasole sau zațul de cafea: Zece lucruri pe care nu ar trebui să le arunci niciodată. Sunt aur!
De la coji de ceapă sau ouă, la apa de la fasole sau zațul de cafea: Zece lucruri pe care nu ar trebui să le arunci niciodată. Sunt aur!

Reciclarea este un cuvânt care își face tot mi mult loc în viața noastră. Iată câteva sfaturi despre cum să luptăm împotriva risipei alimentare și să valorificăm la maximum lucrurile pe care le aruncăm de obicei la gunoi.

Cojile de lămâie și de portocală - ce să fac cu ele? Și unde arunc zațul de cafea? Lucrurile pe care le aruncăm de obicei în coșul de gunoi se pot dovedi utile. Și astfel combatem și risipa alimentară și încurajăm reciclarea, valorificând la maximum fiecare deșeu zilnic din bucătărie sau de acasă.

Site-ul de știri, povești și sfaturi nonsprecare.it, a întocmit o listă cu zece lucruri pe care să le păstrezi și să nu le arunci. De la frunze de ceai la piei de ceapă. De la periuțe de dinți la dopuri de plută. Sugestiile provin din cartea “Don't throw it away“ de Roberto Pani.

Zece lucruri pe care nu ar trebui să le arunci niciodată. Sunt aur!

 

Coji de citrice

Citricele, o delicatesă. Și cojile? Le putem folosi ca ingredient pentru un excelent detergent universal cu aromă de portocală sau lămâie, pentru a aprinde focul cu coji uscate sau ca deodorante excelente pe fundul coșurilor de gunoi. Ce zici de folosirea cojilor de lămâie pentru o limonadă bună?...

Tulpinile de broccoli, conopidă și sfeclă roșie

De ce să aruncați tulpinile de broccoli, conopidă și bibilică? Mai bine le tai în felii și le sotezi. Sau le puteți pune în salate. Sau puneți-le la murat în borcane cu un cățel de usturoi și un strop de miere.

Nu rata: Amestecă scorțișoară cu zaț de cafea. Un truc ce te scapă de multe probleme

Zaț de cafea

Întotdeauna este timpul pentru o ceașcă bună de cafea. Și zațul? îl puteți folosi ca exfoliant pentru față, picioare, brațe și picioare. Sau, dacă este necesar, pentru a freca vasele care urmează să fie curățate. De asemenea, puteți economisi îngrășăminte folosind zațul de cafea la baza plantelor. Și, în sfârșit, o altă idee: zațul de cafea este un ingredient secret în biscuiții de ciocolată (cel mai bun este zațul de espresso, măcinat foarte fin).

Cojile de ouă, aur pentru sănătate

 

Coji de ouă

În mașina de spălat sau în milkshake-uri. Iată cum să refolosiți cojile de ouă. Doar puneți o mână de coji de ouă albe, zdrobite și curățate, într-o pungă cu ochiuri fine și puneți totul în mașina de spălat cu rufe albe: cojile vor ajuta la îndepărtarea cenușiului din țesăturile de culoare deschisă. O alternativă la înălbitor. Sau pot fi folosite ca suplimente naturale de calciu. Cercetările au arătat că aceste coji de ouă au multe proprietăți benefice. Le puteți coace la 180 de grade timp de opt minute, le lăsați să se răcească și apoi le măcinați până obțineți o pulbere fină: adăugați-le apoi în smoothie-ul sau sucul preferat ca supliment (o linguriță sau mai puțin) o dată pe zi. În acest caz, siguranța și dozajul adecvat trebuie să fie verificate cu medicul dumneavoastră.

Dopuri de plută

Este nevoie de inventivitate pentru munca de bricolaj și de idei originale. De exemplu, puteți realiza panouri de anunțuri utile pentru casă. Pur și simplu folosiți o ramă veche sau o oglindă și lipiți dopurile de plută, acoperind complet oglinda sau interiorul ramei.

Coji de ceapă

Le puteți pune în supe și în mâncăruri gătite încet: peste cinci sute de mii de tone de deșeuri de ceapă sunt aruncate în fiecare an numai în Uniunea Europeană, iar acest bulb, inclusiv toate fibrele din coajă, este foarte hrănitor. Sau adunați-le împreună cu alte deșeuri vegetale și faceți un bulion gustos.

Cruste de brânză parmezan

Crusta de parmezan este foarte gustoasă. Acestea pot fi păstrate și apoi puse într-o supă. Și cum rămâne cu curățarea lor și încălzirea lor pentru câteva secunde într-o tigaie sau în cuptorul cu microunde?

Vezi și: Pune acest ingredient în mașina de spălat atunci când îți speli prosoapele. Un truc de aur! Notează-l chiar acum

Apă de la fasole

Dacă gătiți fasolea sub presiune sau la foc mic, ar trebui să păstrați apa: puteți face o bază delicioasă și nutritivă pentru o supă cremoasă. Sau adăugați aromă la o supă caldă de paste și fasole.

Frunze de ceai

Ceaiul negru deja folosit, atunci când este uscat, îndepărtează efluviile. Frunzele sunt un deodorant excelent pentru îndepărtarea mirosurilor din frigider, covoare și dulapuri. Frunzele de ceai de plante și ceaiul negru sunt un compost instantaneu excelent pentru plantele de ghiveci sau pentru grădinile de exterior.

Periuță de dinți

S-a terminat? Bine, dar să nu aruncăm periuțele de dinți. Sunt instrumente de curățare excelente. Păstrați una sub chiuvetă pentru a curăța marginile și în jurul robinetelor și alta pentru a vă curăța unghiile după grădinărit. Păstrați una pentru curățarea covoarelor și a mobilei și una pentru curățarea petelor.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel