De frica sancțiunilor, Abramovich părăsește Chelsea

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Magnatul rus, Roman Abramovich, a anunțat că părăsește Chelsea F.C. și lasă totul în mâinile fundației clubului.

Sâmbătă, patronul lui Chelsea, Roman Abramovich, a anunțat că transferă conducerea clubului Chelsea către fundația caritabilă a clubului. Cunoscutul magnat rus și-a anunțat intenția printr-un comunicat concis: „în cei 20 de ani ca proprietar al lui Chelsea mi-am imaginat întotdeauna rolul meu de custode al clubului. Am luat întotdeauna decizii în interesul clubului și îmi mențin acest angajament. Din acest motiv, astăzi predau Fundației de Caritate Chelsea custodia și îngrijirea Chelsea F.C.”.

Guvernul britanic a anunțat sancțiuni împotriva oamenilor de afaceri ruși din cauza celor impuse de ofensiva Rusiei în Ucraina. Proprietarul celui mai bogat club de fotbal din Londra a decis să se mute la Moscova după ce Parlamentul britanic i-a menționat numele într-o dezbatere asupra sancțiunilor economice pe care guvernul și le propune spre aplicare oamenilor de afaceri ruși legați de președintele Putin.

Potrivit The Washington Post, citat de elpais.com, Roman Abramovich a plecat, în cursul zilei de vineri, cu un avion privat, de la Monte Carlo la Moscova.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel