Deșeuri aduse din Anglia. Ambasadorul Marii Britaniii: "Luați măsuri"

Narcis Popa / 06 Martie 2020, 13:14

Ambasadorul britanic la București, Andrew Noble, a declarat că este îngrijorat de faptul că relațiile comerciale dintre UK și România au devenit ținta unor posibile abuzuri de natură infracțională, în contextul informațiilor privind exporturi de deșeuri din Marea Britanie în România.

Ambasadorul britanic Andrew Noble a declarat că este îngrijorat de faptul că legăturile comerciale legale dintre Marea Britanie și România au devenit ținta unor posibile abuzuri de natură infracțională, după ce au apărut informații cu privire la exporturi ilegale de deșeuri din Marea Britanie în România.

„Dacă există dovezi care să ateste un comportament infracțional, încurajez autoritățile române să ia toate măsurile legale necesare împotriva celor responsabili. Astfel de subiecte sunt tratate cu maximă seriozitate în Marea Britanie", a spus ambasadorul.

Exportul, ilegal

 

Potrivit Agenției britanice de Mediu, „exportul ilegal de deșeuri este o infracțiune, iar Marea Britanie nu va ezita să ia măsuri împotriva celor care se fac responsabili de astfel de fapte. Cei vinovați pot primi pedepse cu închisoarea de până la doi ani și/sau amenzi în cuantum nelimitat”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

La începutul acestui an, Agenția pentru Mediu din Marea britanie a înființat un grup de lucru care acționează împotriva crimei organizate în domeniul deșeurilor, iar obiectivul acesteia este să împiedice transporturile ilegale prin interceptarea la sursă, pentru a preveni exporturile. Potrivit comunicatului, în 2018/19, a inspectat 926 de containere în porturi și a returnat 236 dintre acestea la sursă, pentru că deșeurile nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi exportate. În urma acestor intervenții, în 2018/19, a prevenit exportul ilegal a 12.690 de tone de deșeuri.

„În anii financiari 2014/2015 și 2018/19, Agenția pentru Mediu din Marea Britanie a trimis în judecată, cu succes, șapte companii și 15 persoane pentru infracțiuni legate de exportul ilegal de deșeuri. În plus, în iunie 2019, un alt caz important a fost judecat. Cei care sunt suspecți de export ilegal de deșeuri pot fi trimiși în judecată și pot primi pedepse cu închisoarea de până la doi ani și/sau amenzi, urmând ca pagubele pe care le-au produs să poată fi acoperite prin sechestrarea sumelor de bani și a bunurilor obținute în urma activității infracționale”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0