De ce să pui o aspirină în mașina de spălat: Secretul pe care îl știau și bunicile noastre, care te scapă de multe bătăi de cap

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
De ce să pui o aspirină în mașina de spălat: Secretul pe care îl știau și bunicile noastre, care te scapă de multe bătăi de cap
De ce să pui o aspirină în mașina de spălat: Secretul pe care îl știau și bunicile noastre, care te scapă de multe bătăi de cap

Nu știți cum să vă protejați articolele preferate de pete și îngălbenire? O pastilă pe care o puteți găsi în orice dulap de medicamente de acasă vă poate ajuta.

Banala aspirină poate concura cu agenți de îndepărtare a petelor eficienți, dar scumpi.

Dacă hainele tale au încărunțit din cauza spălărilor frecvente și nu poți scăpa de petele de transpirație, vei adora acest truc simplu cu pastile.

Un astfel de sfat funcționează bine cu articole de culoare deschisă.

Secretele spălării hainelor de culoare deschisă sunt simple - și poate chiar mai ușoare pentru proprietara mai experimentată. Pentru a spăla petele de pe țesăturile deschise la culoare și pentru a le reda aspectul inițial, aveți nevoie de aspirină.

De ce să pui o aspirină în mașina de spălat

 

Pentru a crește efectul de înălbire, 3-4 comprimate de aspirină dizolvate în 8 litri de apă. Înmuiați hainele în soluție timp de 5-7 ore.

Hainele trebuie spălate în mod obișnuit, pentru care se pun în mașină câteva tablete de aspirină (în bucăți).

După o astfel de spălare, hainele vor arăta ca și cum ar fi noi și veți fi incredibil de surprinsă de rezultat.

Pune piper sau oțet în mașina de spălat

 

Totodată, află că oțetul îndepărtează depunerile de detergent. Când turnăm prea mult detergent, excesul de spumă generat se depune pe guler și manșete, iar la clătire se îndepărtează mai greu. Pentru a neutraliza acest efect, poți adăugă câteva linguri de oțet la fiecare spălare.

Ca să scapi rapid de scamele de hainele proaspăt spălate, ai nevoie doar de câteva bile din folie de aluminiu, care sunt ieftine și eficiente.

Explicația este că, în timpul spălării, bilele se mișcă în interiorul tamburului și adună toate firele de păr, blana de animale, scamele, puful și alte resturi textile. Asta pentru că în interiorul tamburului se formează electricitate statică, din cauza hainelor care se freacă una de alta și de suprafața tamburului. Datorită acestui fenomen, bilele vor atrage asupra lor toate scamele.

Secretul pe care îl știau și bunicile noastre, care te scapă de multe bătăi de cap

 

Totodată, mai sunt două efecte incredibile: bilele de aluminiu prelungesc durata de viață a filtrelor, deoarece resturile murdare de pe haine se adună pe ele. În plus, contribuie la distribuirea uniformă a detergentului de spălat, fapt care îți va permite să folosești mai puțin detergent.

Banala folie de aluminiu nu este singurul produs pe care-l ai deja în casă și care te poate ajuta să scoți hainele perfecte din mașina de spălat.

Piperul negru acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun de pe țesătură. Puține gospodine știu, dar dacă rămân particule de detergent pe haine, atunci culorile se estompează în timpul clătirii, iar hainele se decolorează. Din fericire, o linguriță de piper, adăugată direct în tambur, va reda strălucirea de odinioară a hainelor tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel