De ce a fost dat afară Grindeanu. Tăriceanu, episod la "Băneasa"

Narcis Popa |
Data publicării:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că a decis să nu mai folosească Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) după ce a aflat despre declaraţiile vicepremierului Paul Stănescu referitoare la şeful SPP, Lucian Pahonţu, care i-au ridicat "o serie de semne de întrebare". El a relatat și un episod care a avut loc la Băneasa, atunci când premier era Sorin Grindeanu. 

Tăriceanu a fost audiat la Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestora. 

"Ceea ce a declarat domnul viceprim-ministru Paul Stănescu a apărut şi în spaţiu public şi am aflat şi personal de la dânsul. Aceste lucruri m-au pus pe gânduri şi mi-au ridicat o serie de semne de întrebare. La aceste semne de întrebare, reacţia mea a fost cea pe care o cunoaşteţi, am decis să suspend folosirea serviciilor SPP. Nu am un serviciu de informaţii propriu şi nici nu am o afecţiune deosebită pentru un lucru în afara cadrului instituţional cu informaţii care parvin pe alte surse. Deci, nu am posibilitatea să verific, dar declaraţiile domnului Stănescu mi-au ridicat o serie de semne de întrebare şi am considerat că până la clarificarea acestei situaţii de către comisie, corect din partea mea este să procedez aşa cum am decis la momentul respectiv. Nu cunosc persoana care i-a relatat domnului Stănescu episodul", afirmat Tăriceanu la audieri. 

Episodul "Băneasa" 

Membrii comisiei i-au solicitat şefului Senatului să relateze episodul de la Băneasa, unde era cu mai mulţi lideri politici în aşteptarea fostului premier Grindeanu. 

"Fusese organizată o reuniune de lucru, era o chestiune mai degrabă informală, la care era aşteptat, aş spune, ca personaj-cheie în această discuţie, premierul de la acea dată, domnul Grindeanu. Noi ne-am strâns, am aşteptat un sfert de oră, o jumătate de oră, după care am început să avem o oarecare nervozitate că stăm şi aşteptăm pe cineva care nu soseşte. După vreo oră am încercat să aflăm ce se întâmplă şi cred că l-am rugat pe ofiţerul meu de pază de la SPP să ia legătura cu colegul lui care era afectat domnului Grindeanu. Şi într-o primă fază a venit şi ne-a spus că domnul Grindeanu nu e disponibil şi după aceea l-am rugat să se ducă din nou şi să insiste să ni-l dea la telefon ca să putem vorbi cu el. Şi la a doua încercare de a lua legătura telefonic, ofiţerul SPP al domnului Grindeanu nu a mai răspuns. S-a terminat, să zic aşa, demersul nostru de a încerca să luăm legătura cu domnul Grindeanu. Am zis că, cine ştie, are o întâlnire, ceva. Am mai aşteptat o oră, două. A durat cred că mai mult de cinci ore până când Grindeanu a dat un telefon (...). Indiferent dacă eşti demnitar şi ai întâlnire cu subordonaţii şi nu poţi să vii, tu îmi dai un mesaj şi ne spui: dom-le, nu mă aşteptaţi de caraghioşi, că am treabă, nu pot să vă spun ce, că sunt prim-ministru şi nu trebuie să vă dau socoteală, dar nu mai aşteptaţi. Noi eram colegi politici în alianţă şi sigur că ar fi fost normal să fim înştiinţaţi că nu poate veni la acea întâlnire şi să nu stăm să aşteptăm degeaba", a relatat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel