David Popovici uimește întreaga lume. Reacțiile după ce românul de 17 ani a devenit campion mondial la natație

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Cristian Nistor via COSR
Sursa foto: Cristian Nistor via COSR

Tânărul înotător român de doar 17 ani, David Popovici, a câștigat luni seara finala probei de 200 metri liber, devenind campion mondial în fața unor nume mari precum cea a campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean. Presa mondială și specialiștii au reacționat cu admirație.

Una din primele cuvinte au fost adresate de Eduard Novak, ministrul sportului, care a scris:

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori!”

Reacția vine după ce David Popovici a declarat la interviul de la marginea bazinului: "Cred că motivul pentru care am mers atât de repede este că știam că oamenii pe care îi iubesc mă priveau. Și ei cred în mine"

Tot el a postat, la scurt timp după aceea un mesaj plin de emoție, alături de o imagine a tricolorului, scriind: M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc.”

Performanța lui Popovici a fost obținută în cea de-a treia zi a Campionatelor Mondiale de Natație din 2022 de la Budapesta.

Înotătorul de doar 17 ani a câștigat proba masculină de 200 de metri liber, cu un timp impresionant de 1:43,21. Acesta este cel mai rapid timp din lume în această probă din 2012 încoace și un nou record mondial de juniori.

Impresionată de performanța românului, jurnalista italiană Lia Capizzi a scris pe Twitter: „Frumusețea stilului liber al lui David Popovici. Pentru românul în vârstă de 17 ani, aurul la 200 de metri a fost parcă anunțat. Dar, totuși, ce progres în ultimele 12 luni. Timp absurd: 1'43"21 (record mondial de juniori). Viitor star? Nu, este deja o vedetă a prezentului.”

David Rieder, corespondent pentru Swimming World, a făcut chiar și o previziune îndrăzneață: „David Popovici, ce înot genial. Știți ce? Cred că poate trece de Caeleb Dressel în proba de 100 liber. Va fi o cursă foarte strânsă.”

Politicienii români marchează reușita lui David Popovici

 

Politicienii români au ținut să marcheze, luni seara, performanța înotătorului român David Popovici, care, la 17 ani, a câștigat proba masculină de 200 de metri liber, cu un timp impresionant de 1:43,21, un nou record mondial de juniori.

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit și un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a premierului NIcolae Ciucă.

Performanța lui David Popovici a fost marcată și de alți membri ai Guvernului.

„Felicitări, David Popovici! Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de natație la 200 de metri liber. Primul care reușește această uluitoare performanță”, a scris ministrul de Interne, Lucian Bode, pe Facebook.

„Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanță pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obținut-o la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta: campion mondial în proba de 200 de metri liber și record mondial de juniori doborât! Este primul înotător din istoria României care câștigă o medalie de aur la o competiție de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să-l felicit și să mă înclin în fața acestei reușite! Rezultatul său excepțional este o premieră pentru sportul românesc, David fiind primul înotător din țara noastră care, după 21 de ani, se impune la un Campionat Mondial de Natație în bazin de 50 de metri pentru seniori. Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României! Îi țin pumnii lui David Popovici și la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber! David, suntem alături de tine, iar românii îți mulțumesc că îi reprezinți cu cinste”, a notat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel