David Popovici, nouă victorie la Barcelona 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Declarațiile lui David Popovici înainte de Jocurile Olimpice: „Este mai bine să fiu un outsider” / sursa foto: David Popovici / Facebook
Declarațiile lui David Popovici înainte de Jocurile Olimpice: „Este mai bine să fiu un outsider” / sursa foto: David Popovici / Facebook

Înotătorul român David Popovici a triumfat în finala probei de 100 m liber, joi seara, la reuniunea Mare Nostrum de la Barcelona, înregistrând timpul de 48,49 secunde.

Popovici l-a întrecut cu doar două sutimi pe sud-coreeanul Sunwoo Hwang, care a terminat cursa în 48,51 secunde. Podiumul a fost completat de japonezul Katsuhiro Matsumoti, cu timpul de 48,79 secunde.

Italianul Thomas Ceccon, multiplu campion mondial și european, a terminat pe locul patru, la egalitate cu sârbul Andrej Barna, ambii în 48,84 secunde. Alessandro Miressi, campion european în 2018, s-a clasat pe locul șase, cu 49,04 secunde.

Britanicul Jacob Whittle, dublu campion european la ștafetă în 2022, a ocupat locul șapte, în 49,21 secunde. Patrick-Sebastian Dinu a încheiat pe locul opt (ultimul) în finală, cu 50,93 secunde.

Urmează Campionatul European de Natație de la Belgrad

 

Anul acesta, David Popovici a obținut cel mai bun timp la 100 m liber la Naționalele de la Otopeni din aprilie, unde a câștigat titlul cu 47,86 secunde.

Popovici, campionul european en titre la 100 și 200 m liber, a câștigat și proba de 200 m liber la Barcelona, miercuri seara. El se pregătește pentru Europenele de natație de la Belgrad, ce vor avea loc între 10 și 23 iunie.

Tot joi, Daria-Măriuca Silișteanu s-a clasat pe ultimul loc în Finala B (locul 16) la 100 m spate, cu timpul de 1:03,47 minute. Victoria în această probă i-a revenit olandezei Kira Toussaint, cu timpul de 1:00,00 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel