David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Europenele de la Roma

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Campionul român David Popovici, medaliat cu aur la 100 m şi 200 m liber, a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine de înot la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, conform Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Într-un clasament realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanţe din competiţie, David Popovici a ocupat primul loc la masculin cu 1.003 puncte, în timp ce la feminin lituanianca Ruta Meilutyte a fost prima cu 985 puncte.

Popovici, care a stabilit un nou record mondial la 100 m liber (46sec86/100), a fost urmat în clasament de Mihailo Romanciuk (Ucraina) cu 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) cu 979 de puncte.

 

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri

 

Înotătorul român David Popovici, campion mondial şi european la 100 m şi 200 m liber, s-a retras din finala probei de 400 m liber, prevăzută miercuri seara la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, conform unei postări a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern pe Facebook.

Popovici, 17 ani, se calificase cu al patrulea timp din serii în finala de la 400 m liber.

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) - o competiţie foarte puternică - sunt motivele care stau la baza acestei decizii. David Popovici vă mulţumeşte pentru sprijinul necondiţionat de care a avut parte pe toată durata competiţiei de la Roma şi vă aşteaptă mesajele de încurajare şi la următoarele întreceri”, se arată în mesajul FRNPM.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

La Roma, Popovici a cucerit medaliile de aur la 100 şi 200 m liber.

CM de înot la juniori are loc la Lima (Peru), între 30 august şi 4 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel